У Конго виявили новий випадок зараження Еболою

09 октября 2021 г., 12:47:00   1049   0

У Конго виявили новий випадок зараження Еболою

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, випадок лихоманки Ебола був підтверджений в регіоні Північний Ківу в Демократичній Республіці Конго, через п’ять місяців після того, як країна оголосила про припинення останнього спалаху. 

Про це повідомляє УНН.

Відділення Національного інституту біомедичних досліджень (INRB) в Гомі підтвердило лихоманку Ебола в зразках, взятих у маленької дитини, яка померла 6 жовтня після того, як страждала від симптомів, подібних до характерних для вірусу Ебола.

“ВООЗ підтримує органи охорони здоров’я в розслідуванні нового випадку Ебола”, – заявила регіональний директор ВООЗ в Африці Матшідісо Моеті.

Північне Ківу постраждало від спалахів лихоманки Ебола протягом останніх кількох років, додали у ВООЗ.

Буцілі, де виявлено випадок, розташовано недалеко від Бені, міста, що було одним з епіцентрів спалаху Ебола в 2018-2020 роках на сході Демократичної Республіки Конго і приблизно в 50 км від міста Бутембо, де на початку цього року стався новий спалах Еболи.

Хвороба, викликана вірусом Ебола – рідкісне, але вкрай небезпечне захворювання. Спалахи епідемії зафіксовано в Центральній і Західній Африці, летальність становила від 25 до 90% (в середньому 50%).

Хвороба вражає людину, деяких інших приматів, а також парнокопитних (зокрема, підтверджені випадки ураження свиней і дукерів).

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте