Українцям анонсували нові платіжки за комуналку: що в них зміниться

22 октября 2021 г., 20:44:00   1083   0

Українцям анонсували нові платіжки за комуналку: що в них зміниться


Платіжки за комунальні послуги в Україні в майбутньому змінять свій формат - в них міститиметься інформація про рівень енергоефективності. Подібна норма міститься в законі №4507, прийнятому Верховною Радою напередодні.


Про це пише UBR. У Міністерстві енергетики пояснили сайту, що таке нововведення допоможе впровадити в сферу енергоефективності інструменти підтримки держави, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.


"Вона [платіжка] міститиме детальну інформацію щодо споживання, зокрема, порівняння поточних показників з минулорічними, доступних енергоефективних програм, якості послуг з постачання природного газу та електричної енергії", – розповіла заступник міністра енергетики Юлія Підкоморна.


Читайте також: Українцям доведеться сплачувати додатковий податок: кого це стосуватиметься


Передбачається, що підвищення енергоефективності сприятиме економії коштів громадян та скороченню споживання ресурсів. В кінцевому підсумку це повинно допомогти запобігти змінам клімату. 


Читайте також: Частина українців залишаться без субсидії: кого це стосуватиметься


Також повідомлялося, що даний закон створює фундамент для впровадження державної політики енергоефективності відповідно до європейських практик. За його прийняття у другому читанні проголосували 282 народних депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте