Правоохоронці заблокували канал нелегальної міграції іноземних "студентів"

23 октября 2021 г., 23:21:00   793   0

Правоохоронці заблокували канал нелегальної міграції іноземних "студентів"


За 2 роки в Україну було переправлено близько 3 тисяч іноземців для "здобуття освіти".


Як повідомляє пресслужба Нацполіції, правоохоронці викрили масштабну "схему" переправлення іноземців в Україну під виглядом студентів. Нелегальні мігранти надалі слідували в країни ЄС. Зловмисники брали за свої послуги до 15 тисяч доларів, інформує UAINFO.org.


"Для маскування потужного каналу нелегальної міграції зловмисники створили мережу фірм-посередників з рекрутингу іноземців. Крім того, для прикриття злочинної діяльності зловмисники використовували один із приватних закладів вищої освіти. Так іноземці отримували офіційне запрошення на навчання та на законних підставах прибували в країну. Згодом зловмисники незаконно переправляли їх у країни ЄС поза пунктами пропуску", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: На Сумщині знешкодили банду з півсотні осіб, керовану "злодіями в законі". ВІДЕО


Протягом кількох місяців близько 40 "студентів" затримали, коли вони намагалися переправитися в Євросоюз. Загалом же за 2 роки фігуранти переправили в Україну близько 3 тисяч іноземців для "здобуття освіти".


Послугами зловмисників користувалися жителі понад 10 країн Африканського континенту, Близького Сходу і Південно-Східної Азії. За попередніми даними, "схема" щороку приносила її організаторам більше мільйона доларів.


Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.


Читайте також: СБУ затримала банду, яка скоювала зухвалі напади на банки та інкасаторів


Під час обшуків у фігурантів вилучили печатки юридичних осіб, які надавали послуги посередників з набору іноземних "студентів", комп'ютерну техніку, сервери, мобільні термінали та флеш-накопичувачі інформації, а також значні суми грошових коштів в іноземній валюті.


Трьом учасникам злочинного угруповання - двом іноземцям і одному громадянину України - повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Підозрюваних узято під варту. Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.



Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте