"Кокаїновий король" Болгарії уник екстрадиції на Батьківщину завдяки українському паспорту

28 октября 2021 г., 16:37:00   1030   0

"Кокаїновий король

Затриманий в Києві 57-річний Евелін Банев на прізвисько "Брандо", якого за запитом кількох європейських держав за обвинуваченнями у відмиванні коштів та організації наркотрафику оголошено в розшук Інтерполу, зірвав спробу його екстрадиції, надавши виписаний на його ім’я паспорт громадянина України.

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

Згідно із ними, паспорт з тризубом "Брандо", якого болгарські ЗМІ охрестили "кокаїновим королем", був виписаний 16 грудня 2015 року міграційниками Богунського району міста Житомир.

Про сам факт перебування болгарина Банева на території нашої держави публічно стало відомо на початку вересня поточного року. Тоді Департамент стратегічних розслідувань та Київська міська прокуратура звітували про затримання на парковці ТРЦ "Lavina Mall" по вулиці Берковецькій іноземця, якого трибуналом Румунії засуджено до 10,5 років позбавлення волі, а в Болгарії - до 6 років тюрми за злочини, пов’язані з участю у незаконному кримінальному угрупуванні та відмиванні коштів.

Силовики зазначали: під час обшуку орендованого "кокаїновим королем" будинку додатково було виявлено нарколабораторію, а також викрито двох осіб з оточення "Брандо" - громадян Молдови та Румунії. За цими фактами було розпочато досудове розслідування про вирощування конопель (ст.310 КК України) та незаконний обіг наркотиків (ст.307 КК України).

Що ж стосується подальших перспектив Евеліна Банева, то вітчизняні правоохоронці повідомляли про розпочату підготовку процедури екстрадиції достойника. Тоді ж Міністерство закордонних справ Болгарії розповсюдило повідомлення, що працює над вирішенням питання повернення на Батьківщину наркобарона.

 Відомо, що до його сенсаційної появи в Києві востаннє "Брандо" бачили на слуханнях в Апеляційному суді Софії у вересні 2015 року. Після цього він зник з радарів. Заочно Банев був засуджений італійським судом до 20 років позбавлення волі, румунським судом - до 10 з половиною років, а нещодавно в Болгарії - за злочини, пов’язані з відмиванням грошей або контрабандою кокаїну.

На додачу до цього, у грудні 2020 року прокуратура Швейцарії висунула Баневу та одному з колишніх працівників банку "Сredit Suisse" обвинувачення у відмиванні через фінустанову 39 млн. дол., отриманих від продажу наркотиків.

З матеріалів судового реєстру випливає, що 8 вересня 2021 року слідчий суддя Святошинського райсуду Києва Ніна Бабич застосувала відносно "Брандо" тимчасовий арешт, помістивши його на 20 діб до Лук’янівського СІЗО. Втім, вже 21 вересня поточного року колегія суддів Київського апеляційного суду скасувала це рішення, постановивши звільнити з-під варти достойника. Приводом для відмови у застосуванні будь-якого "запобіжника" Евеліну Баневу служителі Феміди визначили його фактичне визнання громадянином України.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте