Суд звільнив від відповідальності за підробку документів фігуранта справи про замах на Соболєва

05 ноября 2021 г., 15:45:00   1242   0

Суд звільнив від відповідальності за підробку документів фігуранта справи про замах на Соболєва

Печерський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності та закрив справу за обвинуваченнями у підробці документів (ч.1, ч.3, ч.4 ст.358 КК України) 30-річного громадянина Російської Федерації, чеченця Ібрагіма Шахгірієва на прізвисько "Орц".

Відповідне рішення, текст якого було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру 2 листопада 2021 року, постановив служитель Феміди Олег Білоцерківець.

(Ібрагім Шахгірієв)

Ухвалу про закриття провадження суддя виніс у зв’язку із закінченням строків давності для притягнення "Орца" до відповідальності за трьома епізодами.

Йдеться про комплекс незаконних дій, які Шахгірієв вчиняв від весни 2016 року на території України з метою унемножливлення спроб його затримання та видачі до Російської Федерації. На своїй Батьківщині чеченець, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, обвинувачується за звитяги у складі терористичного угрупування, яке брало участь в збройному конфлікті на території Сирії (ч.2 ст.208 КК РФ). Від листопада 2015 року Шахгірієва було оголошено в федеральний, а в подальшому - міжнародний розшук.

Згідно версії слідства, задля того, аби уникнути притягнення до відповідальності в РФ, навесні 2016 року "Орц" домігся реєстрації фіктивного шлюбу з громадянкою України Інною Мінялук за скороченою процедурою. На підставі надання свідоцтва про шлюб під соусом "возз’єднання родини" Шахгірієву було видано посвідку на тимчасове проживання на території нашої держави. Додатково достойник також обзавівся ще й паспортом громадянина України, який йому виписали на анкетні дані іншої особи.

Обвинувальний акт відносно таких звитяг Ібрагіма Камалдіновича ще влітку 2018 року було скеровано до суду. Однак, через пасивність представника Київської міської прокуратури (який щонайменше тричі не з’являвся до палацу Феміди для проведеня підготовчого слухання) процес розтягнувся на понад три роки.

За цей час строки давності для притягнення Шахгірієва спливли, але сам "Орц" продовжував опинятися в фокусі уваги правоохоронців.

Зокрема, навесні 2020 року достойника затримали та оголосили про підозру в причетності до замаху на життя депутата Київської обласної ради, бізнесмена Вячеслава Соболєва, який було скоєно 1 грудня 2019 року. Шахгірієв, який передавав кілеру патрони, опинився за ґратами, однак в подальшому обвинувачення достойнику перекваліфікували.

У серпні 2020 року, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, претензії слідства до "Орца" в дотичності до замаху на Соболєва було вичерпано. На початку вересня минулого року суд затвердив його угоду зі слідством у справі про збут боєприпасів (ч.1 ст.263 КК України), якими стріляли в депутата Київоблради. "Орц" отримав умовний термін покарання та був звільнений з-під варти в залі суду.

Навесні 2021 року чеченця під №665 було внесено до переліку так званих кримінальних елементів, відносно яких в Україні запроваджено санкції. За аналогією з іншими "скаржниками в законі" Шахгірієв оскаржив відповідний указ президента Володимира Зеленського у Касаційному адміністративному суді Верховного суду. Його позовну заяву було залишено без розгляду та повернуто через виявлені недоліки.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте