Цей рік став проривним щодо вироків у справах Майдану, – Венедіктова

21 ноября 2021 г., 23:54:00   1213   0

Цей рік став проривним щодо вироків у справах Майдану, – Венедіктова

Упродовж 2021 року судами винесено вироків як за три попередні роки разом, притягнуто до відповідальності 53 осіб.

Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Фейсбуці.

“2021 став проривним у кількості вироків у справах Майдану – цьогоріч їх стільки ж, як за попередні три разом. Вперше засуджено до реального позбавлення волі співробітників столичного «Беркуту» за злочини в день розгону студентського Майдану, який відкрив «скриньку Пандори» насилля проти учасників акцій”, – зазначила вона.

Венедіктова поінформувала, що цьогоріч притягнуто до відповідальності 53 осіб і це, за її словами, майже на третину більше підозрюваних, ніж торік.

Генпрокурорка додала, що, крім топверхівки керівництва країни, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.

Також вона зауважила, що до суду відправлено 22 обвинувальні акти щодо 32 осіб.

Венедіктова розповіла, що каталізатором активності прокуратури і ДБР серед іншого став закон про «заочку», який зняв колізії, що гальмували процес у справах Майдану, фігуранти яких переховуються від слідства. За її даними, прокурори цьогоріч отримали в 2,5 раза більше дозволів на спеціальне досудове розслідування.

Вона нагадала, що вже розкрито 1019 злочинів у найчорніші дні Революції Гідності, наразі триває розслідування у 63 кримінальних провадженнях, що охоплюють понад 3500 епізодів. Також генпрокурорка додала, що у судах слухається 111 справ щодо 207 обвинувачених.

“Заочно чи очно, ми доведемо справи Майдану до вироків для всіх – від виконавців до найтоповіших організаторів. Оцінка їхніх дій – захист для демократії. І такий підхід у нас до всіх важливих для суспільства справ: від захисту життя і здоров’я людей до переслідування топкорупціонерів”, – запевнила Венедіктова.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте