Про найшкідливіші звички для здоров`я кишечника розповіли дієтологи

28 ноября 2021 г., 23:48:00   900   0

Найшкідливіші звички для здоров`я кишечника розкрили дієтологи


Щоб захистити здоров'я кишечника, важливо пам'ятати про кілька простих правил. Зокрема, фахівці радять не їсти швидко і виключити з раціону деякі продукти.


Як повідомляє "Профіль", дієтологи Таммі Лакатос Шеймс та Лессі Лакатос розповіли, що кишечник відіграє важливу роль у психічному здоров'ї та настрої. Крім того, саме у кишечнику знаходяться 70-80% імунних клітин організму. Експерти пояснили, які повсякденні навички порушують роботу цього органу, інформує UAINFO.org.


Швидкий прийом їжі


"Коли ви їсте швидко, травна система не встигає виділяти ферменти, необхідні для розщеплення їжі. Це означає, що після такого прийому їжі з'являться здуття живота, печія, діарея, кислотний рефлюкс, розлад шлунка, гази, нудота та багато іншого", - пояснили дієтологи.


Читайте також: Їжа для зняття стресу: як часто можна їсти шкідливі продукти без побоювань про здоров'я – пояснює дієтологиня


Занадто багато солодощів


Вживання дуже великої кількості доданого цукру може завдати шкоди кишечнику, оскільки він негативно впливає на мікробіом. Внаслідок цього може виникнути хронічне запалення, яке послабить слизову оболонку органу, додали лікарі.


Найпростіший спосіб знизити вміст цукру в раціоні – почати з невеликих змін.


"Наприклад, замість того, щоб їсти два печива, з'їжте одне. Або ще краще замініть печиво натуральними фруктами, які харчують корисні бактерії в кишечнику", - запропонувала Лакатос.


Мало овочів


Овочі містять харчові волокна, які стимулюють зростання корисних бактерій та зміцнюють слизову оболонку кишечника. Особливо корисними вважаються хрестоцвіті овочі, такі як броколі та капуста.


Читайте також: С чем есть гречку для максимальной пользы, рассказала Светлана Фус


Швидкі перекушування стоячи


Кожен із нас періодично перекушує просто на ходу. Однак така звичка веде до переїдання та стресу, що може спричинити проблеми із травленням, додали дієтологи. Вони пояснили, що в цьому випадку організм переходить у режим "борись або біжи", який "відключає" процес травлення, щоб розставити пріоритети у боротьбі зі стресом. В результаті їжа довше залишається в кишечнику, а бактерії харчуються нею цілий день, ферментуючи її та викликаючи запалення.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте