Кілером грузинського авторитета з-під київського суду виявився "перекладач" культурно-освітнього центру "Іберіелі"

02 декабря 2021 г., 00:01:00   1110   0

Кілером грузинського авторитета з-під київського суду виявився "перекладач

Святошинський районний суд Києва арештував без права на заставу 37-річного уродженця Тбілісі, громадянина Грузії Георгія Арутінова, якого підозрюють у вчиненні за попередньою змовою групою осіб замаху на вбивство (п.12 ч.2 ст.115 КК України) кримінального авторитета Іраклі Маланія.

Відповідне рішення, повний текст якого було оприлюднено 26 листопада 2021 року, ухвалила служитель Феміди Іванна Миколаєць.

Того ж дня грузинські ЗМІ оприлюднили відомості про загибель Маланія у столичній лікарні, куди його з низкою поранень у важкому стані було доправлено постфактум стрілянини на сходах Києво-Святошинського районного суду серед білого дня 16 листопада 2021 року.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, до палацу правосуддя приятель не менш відомого грузинського авторитета Вахтанга Кіпіані тоді прибув задля участі в розгляді справи, де йому інкримінувалася участь у серії зухвалих розійних нападів (ч.4 ст.187 КК України), викраденнях людей (ч.2 ст.146 КК України) та бандитизм (ст.257 КК України).

Згідно версії слідства, кілери Маланія були обізнані з відповідними планами грузинського достойника. За добу до скоєння замаху, двоє з них орендували автомобіль марки Infiniti сірого кольору. Винаймачами транспортного засобу, за інформацієї джерел Dетектив-Info виступали мешканець Одеси Георгій Арутінов та ще один грузинський молодик, який надав документи на ім’я Лаші Сіхарулідзе.

Наступного дня, 16 листопада, саме на іномарці Infiniti під’їхали до будівлі Києво-Святошинського райсуду Київської області кілери. Після появи Маланія, нападники здійснили низку пострілів у його бік, та чкурнули геть. Невдовзі вони залишили транспортний засіб у дворах, а пістолет з глушником - викинули в сміттєбак.

З матеріалів справи випливає, що в подальшому трійця зловмисників намагалася покинути українську столицю на таксі, аби на певний час "залягти на дно" в Борисполі. Близько обіда 17 листопада ці плани вдалося певним чином порушити правоохоронцям, яким вдалося затримати Арутінова.

Після доправлення достойника до палацу правосуддя його адвокати заявили відвід слідчому судді з посиланням буцімто упередженість служителя Феміди, оскільки підозрюваному не було здійснено переклад на грузинську мову додатків до клопотання про обрання запобіжного заходу. У подальшому цей факт, а також залучення перекладача для Арутінова зіграли проти грузинського молодика.

Річ у тім, що захист чоловіка в якості підтвердження позитивної характеристики клієнта надав довідку щодо працевлаштування Георгія... перекладачем в культурно-освітньому центрі "Іберіелі". До цього документу суддя Миколаєць поставилася скептично та постановила помістити Арутінова в Київське СІЗО.

Що ж стосується вирогідних спільників арештованого грузина - Лаші Сіхарулідзе та Нодара Нішніанідзе, на момент підготовки цього матеріалу відомості щодо їх затримання були відсутні.

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте