На Дніпропетровщині суди вдруге за чотири місяці випустили на волю "Хіпака" - "смотрящего" за рідним містом Зеленського

14 декабря 2021 г., 23:15:00   1353   0

На Дніпропетровщині суди вдруге за чотири місяці випустили на волю "Хіпака

У вівторок, 14 грудня 2021 року, Дніпровський апеляційний суд задовольнив скаргу адвокатів 63-річного Олександра Овчаренка на прізвисько "Хіпак", що відомий в статусі так званого "смотрящего" за містом Кривий Ріг від представників "дніпровського кримінального клану", пом’якшивши достойнику, якому інкримінується поширення злочинного впливу (ч.1 ст.255-1 КК України), запобіжний захід з безальтернативного тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та побічно підтверджується матеріалами порталу "Судова влада".

З них випливає, що 14 грудня в "апеляшці" Дніпра був запланований розгляд відповідного провадження колегією служителів Феміди у складі головуючого судді Оксани Піскун та суддів-учасників - Наталії Онушко і Олени Джерелейко.

Предметом розгляду в палаці Феміди виступала ухвала, винесена 3 грудня 2021 року слідчим судею Красногвардійського райсуду міста Дніпропетровська Костянтином Дружиніним. Згідно її тексту, за підозрою в рамках так званого "антизлодійського закону" на початку грудня було затримано "Хіпака", якого правоохоронці вважають "смотрящим" за містом Кривий Ріг та Криворізьким районом Дніпропетровської області.

Претензії до Олександра Овчаренка стосували інциденту, пов’язаного з позиченням коштів. Мовляв, восени минулого року "наглядач" надав у борг 32 тис. дол. чоловіку, а коли останній не зміг повернути фінанси у визначений термін - почав його "кошмарити у грубій формі". Відповідні звитяги слідство кваліфікувало як епізод із використанням встановлення/поширення злочинного впливу. 3 грудня 2021 року "Хіпака" затримали, однак за ґратами достойнику випало перебувати лише десять діб. Після цього суд постановив відпустити "смотрящего", якому закидають норми "профільного" антизлодійського закону, під особисте зобов’язання.

Нагадаємо, що на початку серпня поточного року правоохоронці звітували про затримання "Хіпака" та інших учасників підпорядкованого йому ОЗУ за підозрою у вимаганні (ч.2 ст.189 КК України) і встановленні злочинного впливу на території Кривого Рогу (ч.1 ст.255-1 КК України).

(Зліва направо: Григорій Томенко, Олександр Овчаренко, Арам Кішмішян)

Втім, як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, у випадку достойників з лав "дніпровського клану" доволі швидко стався прояв гуманності від служителів Феміди. Спочатку судді відмовили у заґратуванні Овчаренка, а невдовзі - відпустили на волю й довірених осіб "наглядача": Григорія Томенка на прізвисько "Циган" та Арама Кішмішяна.

Згідно однієї з версій, втаємничену поблажливість окремих служителів Феміди Дніпра історією "Хіпака" та їх опікування долею "смотрящего", якому наразі в двох окремих кримінальних провадженнях висунута підозра за нормами "антизлодійського закону", однак той продовжує перебувати на волі, схильні пов’язувати із можливим корупційним важелем впливу. Інсайдери на правах анонімності дають зрозуміти, що влітку "звільнення" Овчаренка могло обійтися в еквівалент 120 тис. дол., а грудневе рішення, завдяки якому він був звільнений з-за ґрат - у 100 тис. дол. 

detective-info

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте