Володимир Фесенко: "Тривожний дзвіночок для наших олігархів надійшов днями з Лондона"

18 декабря 2021 г., 15:16:00   980   0

Володимир Фесенко: "Тривожний дзвіночок для наших олігархів надійшов днями з Лондона

Протистояння між Р.Ахметовим і Президентом Зеленським є найбільш помітним, але не єдиним «фронтом» в процесі політичної боротьби навколо закону про олігархів.

Не менш важливими є «фронти» закордонні. В команді Ахметова, наприклад, роблять ставку на експертизу закону про олігархів у Венеційській комісії.

Але треба розуміти, що наші західні партнери теж, як і нинішнє українське керівництво, розуміють необхідність кардинального послаблення впливу олігархів на українську політику. Саме тому політика деолігархизації була підтримана у підсумковому документі саміту Україна-ЄС.

Ще один тривожний дзвіночок для наших олігархів надійшов днями з Лондону. Аналітики провідного британського аналітичного центру в галузі міжнародних відносин Chatham House опублікували нещодавно доповідь «Проблема клептократії у Великій Британії. Як обслуговування пострадянських еліт послаблює верховенство закону».

В цьому документі серед українських олігархів названі і представники України – Д. Фірташ та Р. Ахметов . У Фірташа і до цього були серйозні проблеми, особливо у стосунках з американським правосуддям. Тому дивуватися не доводиться. А от для Ріната Леонідовича це неприємна новина, зокрема і в контексті протистояння з Президентом Зеленським.

Це ж великий удар по іміджу поважних бізнесменів («інвесторів», як люблять казати в оточенні Ахметова) і філантропів, який ретельно формують команди майже всіх наших олігархів, зокрема і згаданих у звіті Chatham House.

Це і ризики для їх бізнесу, особливо у стосунках із західними партнерами.

І це послаблює їх політичні позиції в Україні. Адже олігархами їх називають не лише Президент Зеленський, чи українські журналісти і політологи, а й поважні західні організації. Тому важче буде спростовувати свій олігархічний статус.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте