Куди й чому їдуть заробітчани: названі причини відтоку населення України

18 декабря 2021 г., 22:46:00   954   0

Куди й чому їдуть заробітчани: названі причини відтоку населення України

Україна 2021 року встановила новий рекорд з відтоку населення – 600 тисяч громадян за 10 місяців. Найпопулярнішою країною для заробітчан залишається Польща, яка охоче залучає українських фахівців.

Про це в ефірі програми “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” розповіла експертка з питань працевлаштування Тетяна Пашкіна.

“Наскільки я знаю зі статистики, більша частина людей, які їдуть, це чоловіки віком до 40 років. Більшість з них має середню технічну чи вищу технічну освіту. Це означає, що тут вони роботу мали, але хочуть чогось кращого. Агенції, які працевлаштовують українців за кордоном, кажуть, що є чотири пункти, за якими Україна програє Польщі. Зарплатня – лише один з них. Далі ми кажемо про соціальну стабільність, про якість освіти і медичних сервісів”, – розповіла вона.

За словами експертки, Польща не тільки активно залучає українських фахівців як працівників, “але й намагається зробити якісь речі, щоб вони там і лишалися на довше”.

“Ми бачимо, що люди з моделі заробітчанства “три місяці тут, три місяці там”, поступово переходять до рік-два-п’ять. Кількість українців на довготермінових контрактах зростає. Або вже асимілюватися і мігрувати не як трудовий мігрант, а як громадянин Польщі”, – зазначила Пашкіна.

Коментуючи найпопулярніші в заробітчан країни, експертка зазначила:

“Насамперед, скажемо, що Німеччина не дуже погоджується, а Польща радо розкриває обійми і дає велику кількість поблажок і людям, які працевлаштовуються, і людям, які організовують бізнес. Але дійсно, виходячи з рівня заробітної платні і соціальної захищеності, Німеччина є номером один у мріях наших співвітчизників”.

Нагадаємо, за даними сервісу Opendatabot, за 10 місяців 2021 року країну покинули і все ще не в’їхали назад понад 600 тис. українців. Це найбільший показник за останні 11 років.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте