Ексглава СБУ пояснив, за який злочин треба покарати Гогілашвілі

18 декабря 2021 г., 22:06:00   838   0

Ексглава СБУ пояснив, за який злочин треба покарати Гогілашвілі

Скандальний ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі, в якого журналісти виявили громадянство Росії, має бути притягнений до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Про це в ефірі програми “Велика п’ятниця” на телеканалі “Україна 24” заявив народний депутат від “Батьківщини”, ексглава СБУ Валентин Наливайченко.

“Виявили незалежні журнал

істи, що заступник міністра внутрішніх справ є громадянином Російської Федерації, має не один, а два паспорти – закордонний і внутрішній російський, має номер платника податків у Російській Федерації тощо. Але треба йти далі – що в нього з українським громадянством, що в нього з дипломом і з іншим? Все це кваліфікується у Кримінальному кодексі України як шахрайство для цієї людини”, – наголосив він. За словами Наливайченка, для людей, які мали перевірити Гогілашвілі під час призначення, також знайдеться стаття Кримінального кодексу.

“І керівництво СБУ нинішнє має відповідати, і не тільки. Ми чекаємо від влади, від президента Зеленського притягнення до відповідальності цього громадянина”, – сказав нардеп.

Ексглава СБУ нагадав про журналістське розслідування “Слідство.Інфо“, згідно з яким Гогілашвілі проживає в одному маєтку з родиною керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова:

“Ми дізналися, що вони в дорогому особняку живуть разом з керівником військової розвідки України… У нас запитання – хто проплачує цей особняк? Зарплата ані одного, ані іншого не дозволяє… Зняти такий особняк під Києвом не може жоден держслужбовець або військовослужбовець України”.

Також Наливайченко зазначив, що безпрецедентна охорона – “броньовані джипи спецпідрозділу військової розвідки не можуть бути в будь-якого посадовця МВС з будь-яким громадянством”.

“Це теж службовий злочин, який має бути розслідуваний. Чекаємо притягнення до відповідальності високопосадовців”, – додав він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте