Росія хоче по-новому поділити світ, – Яценюк

18 декабря 2021 г., 23:31:00   912   0

Росія хоче по-новому поділити світ, – Яценюк

Перспективи України щодо членства в НАТО доволі реальні й цього дуже боїться Російська Федерація.

Таку думку озвучив в етері програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна 24” колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Так, коментуючи пропозицію Міністерства закордонних справ Росії для США щодо заборони на включення до складу НАТО країн колишнього СРСР, політик зазначив, що президент РФ Володимир Путін таким чином хоче домогтися нового політичного розподілу світу.

“Чого хоче Росія? Вона хоче по-новому поділити світ. Путін сказав усьому зовнішньому світу – віддайте нам Україну – й зробив офіційну пропозицію, щоб інші країни підписали угоду про те, що йому віддають Україну”, – каже Яценюк.

Втім, на думку політика, американці ніколи не погодяться на пропозицію Росії: “Саме наявність цього документа і дає чітке свідчення того, що американці сказали росіянам: Україна і НАТО самі визначаться, коли Україна стане членом Альянсу.

Саме наявність цього документа означає, що нічого Росія з американцями не домовилася. Якби домовилися, вони б не вимагали цього документа. І саме наявність цього документа означає те, що є реальна небезпека, яку бачить Росія, що настане час, коли Україна все-таки стане членом НАТО”.

Сам Арсеній Яценюк переконаний у тому, що Україна рано чи пізно приєднається до Альянсу.

“Наші перспективи щодо членства в Альянсі – реальні. Я переконаний, що американці й НАТО ніколи не підпишуть цей документ (щодо заборони на включення до складу НАТО країн колишнього СРСР, – ред.), Росія все одно залишиться в ізоляції й нового поділу світу не буде”, – сказав він.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте