У Міненерго прокоментували заяву стосовно можливого відключення тепла на новорічні свята

22 декабря 2021 г., 21:56:00   1007   0

У Міненерго прокоментували заяву стосовно можливого відключення тепла на новорічні свята

Міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував інформацію стосовно можливого відключення тепла в Україні на новорічні свята через брак газу. Він заявив, що НАК “Нафтогаз” запевнив Міненерго стосовно того, що всі контрактні об’єми будуть виконані постачальниками.

Про це міністр заявив під час першого запуску нового гідроагрегату Ташлицької ГАЕС у Миколаївській області, передає кореспондент ІНФОРМАТОР.

“Я про це (можливість відключення тепла – ред.) чув. Я попросив, щоб надали цифри. НАК “Нафтогаз” запевняє, що контракти укладені з теплокомуненерго, і об’єми будуть доведені ті, які потрібно”,- заявив він.

Він додав, що на цій темі відбувається дуже багато маніпуляцій.

Міністр також прокоментував ситуацію стосовно запасів вугілля на ТЕС. За словами Галущенка, у міністерстві розраховують, що у грудні споживання вугілля сягатиме близько 1 млн 700 тис. тонн – 1 млн 800 тис. тонн.

“У нас внутрішня добича в грудні буде десь 1 млн 500 тисяч тонн. Ми розраховуємо привезти більше 2 мільйонів тонн. У січні споживання теж трохи спаде, а саме у першій половині місяця, але все залежить від температурного режиму. Але, знову ж таки, ми орієнтуємося десь на 1 млн 800 тисяч тонн”, – зазначив міністр.

20 грудня “Укртеплокомуненерго” заявила, що жителі багатьох українських міст можуть залишитись без тепла на новорічні свята через брак газу у підприємств теплокомуненерго.

Але при цьому занепокоєння викликають і можливі відключення світла на тлі браку вугілля.

Прем’єр Денис Шмигаль заявляв, що жодних віялових відключень споживачів від початку опалювального сезону не відбувалось. А кількагодинні відключення, які можуть мати місце в тому чи іншому місті, за його словами, — це “невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь, або аварійні ситуації, пов’язані з погодними умовами”. Водночас, 21 грудня,

Міненерго звернулося до НКРЕКП щодо перевірки порушень операторами систем розподілу (ОСР) графіків ремонтів в опалювальний період – через відключення світла у грудні.

Очільник уряду також повідомляв, що в грудні, за даними Мінененрго, очікується загалом майже 2 млн тонн поставок українського та імпортного вугілля. Водночас заплановане споживання, за його словами, очікується на рівні близько 1,7 млн тонн.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте