Монополіст «Рівнегаз» свавільно відключив від палива споживачку з хворим сином та матір’ю-пенсіонеркою

26 декабря 2021 г., 23:06:00   1121   0

Монополіст «Рівнегаз» свавільно відключив від палива споживачку з хворим сином та матір’ю-пенсіонеркою

«Ліга антитрасту» просить парламентарів втрутитись та завадити антиконкурентним та наживницьким методам контролю ринку газу в Україні.

На початку грудня цього року до «Ліги антитрасту» звернулася споживачка Ольга Кусік, якій «Рівнегаз» припинив постачати газ через неіснуючі борги.

Вона, її син, що з народження має діагноз ДЦП, та її 74-річна мати живуть без опалення та можливості нормально приготувати їжу.

Ще в жовтні 2020 року без її присутності і без належного письмового повідомлення у неї зняли лічильник на повірку. А через місяць вона отримала «перерахунки» – заборгованість у розмірі 4 059 гривень з різницею показань лічильника в майже тисячу кубів. Це при тому, що всі рахунки за спожитий та доставлений газ споживачка сплачувала регулярно, та влітку її сім’я не користувалася опалювальними пристроями. Звичайно платити фейковий борг вона відмовилась. І вже 25 листопада 2020 року «Рівнегаз» під приводом витоку газу перекрив їй вентиль і відключив газопостачання.

На всі її численні звернення до газової компанії з проханням пояснити, чому передані показники лічильника зафіксовано неправильно, з вимогою здійснити коригування фактично-спожитих обсягів природного газу, з вимогою від’єднати газову горілку для можливості опалювати будинок дровами, «Рівнегаз» реагує формальними відписками та шантажем – або платіть борг, або все залишиться як є.

Дохід сім’ї Ольги – це копійки: пенсія дитини-інваліда та пенсія її матері. Чотири тисячі неправомірно нарахованого боргу для них просто не підйомна сума!

«Ліга Антитрасту» вже підготувала скаргу в НКРЕКП та готова надалі допомагати споживачці.

Тепер  просимо депутатів втрутитись та посприяти вирішенню жахливої ситуації з нарахуванням неіснуючих боргів та відключенням взимку від тепла мешканки Рівненської області.

Адже такі випадки не поодинокі. Завдяки своїй ринковій владі компанії кандидата в олігархи Д. Фірташа по всій Україні  вдаються до шантажу і маніпуляцій. Задля власного збагачення вони  створюють перешкоди споживачам при зміні постачальника газу, нараховують неіснуючі борги, неправомірно відключають від газопостачання тощо. «Рівнегаз» – монополіст і саме це дозволяє йому зловживати: порушувати законодавство, умови Типових договорів, Кодекс ГРМ, Ліцензійні умови з постачання та розподілу природного газу.

Ці проблеми потребують як найшвидшого вирішення! Споживачі мають право на якісне отримання послуг та не мають платити монополістам «додаткові чайові».

І звичайно, це все було б неможливим за умови ефективної роботи Антимонопольного комітету. Саме він допустив концентрацію в одних руках 70% роздрібного ринку газу. Але поки псевдореформа АМКУ захищає політичну залежність відомства, очікувати від Комітету рішучих дій не варто.

Тетяна Симоненко, експертка «Ліги антитрасту».

nashigroshi

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте