МЗС заплатило 3,4 мільйона за зустріч Зеленського з дипломатами у «Синьогорі»

26 декабря 2021 г., 23:48:00   1085   0

МЗС заплатило 3,4 мільйона за зустріч Зеленського з дипломатами у «Синьогорі»

Міністерство закордонних справ України 14 і 21 грудня уклало дві угоди щодо організації Конференції керівників закордонних дипломатичних установ України, яка відбулась 21-22 грудня, загальною вартістю 3,38 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Конференція проходить щороку за ініціативою президента. На ній керівники закордонних дипломатичних установ України звітують перед президентом. Цьогоріч вона називається «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави». МЗС провело ці закупівлі без торгів, через переговорну процедуру із посиланням на відсутність конкуренції з технічних причин.


Державна організація «Резиденція «Синьогора» (село Гута, Івано-Франківська область) Державного управління справами отримала на послуги з організації цієї конференції 1,13 млн грн. Йшлося про дві доби 21-22 грудня. Послуги коштували 23 491 грн. за годину.

В обґрунтуванні сказано, що резиденція створена для прийому та перебування в належних умовах вищих посадових осіб держави, глав іноземних держав та офіційних делегацій іноземних держав, міжнародних організацій тощо. Вона бере участь у режимно-секретних заходах, забезпечує належний санітарно-технічний стан і відповідний режим охорони.

ТОВ «Фірма «Надія» отримало 2,25 млн грн. на організацію другого дня заходу 22 грудня.

Найбільше коштів припало на забезпечення відеообладнанням – 534 тис грн. Логістичні витрати склали 381 тис грн. Декорування залів обійшлось у 346 тис грн., забезпечення звуковим та світловим обладнанням – у 346 тис грн., адміністративні витрати – у 317 тис грн., забезпечення відеотрансляції – у 147 тис грн. Крім того, забезпечення учасників харчуванням коштувало 145 тис грн., а їх розміщення – у 35 тис грн. Деталі невідомі.

В обґрунтуванні сказано, що в Івано-Франківську вимогам замовника відповідав лише готель «Надія». Мова про щонайменше три окремі конференц-зали, окреме приміщення для розміщення 30 осіб, декілька приміщень для забезпечення учасників харчуванням.

Замовник вважав, що торги не відбулись би через відсутність конкуренції, бо це єдиний заклад, який має більше 100 номерів для одночасного розміщення учасників заходу.

Засновниками «Фірма «Надія» є місцевий бізнесмен та екс-депутат Івано-Франківської міськради від БЮТ (ВО «Батьківщина») Мирослав Бойко (26,5%), його дочка Маргарита Бойко (31%), його дружина – Надія Лєвшакова (24%), а також Анастасія Шутяк (18,5%).

Місцеві медіа писали, що «Фірма «Надія» володіє готелем «Дністер», який є історичною пам’яткою. У 2016 році вона почала його реставрацію, спричинивши скандал добудовою додаткових поверхів. Громадські активісти вимагали від мера і виконкому забезпечити фахову міжнародну експертизу будівлі з фіксацією порушень, детальний опис кожного відхилення від історичної конфігурації, притягнути виконавця до відповідальності, заблокувати проведення будь-яких робіт на об’єкті та введення його в експлуатацію.

nashigroshi

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте