Путін боїться, що Україна перетвориться на країну, яка “гірша” за НАТО, – Яковина

31 декабря 2021 г., 21:44:00   948   0

Путін боїться, що Україна перетвориться на країну, яка “гірша” за НАТО, – Яковина

У РФ побоюються, що Україна перетвориться на добре озброєного ворога, який ненавидить все російське.

Таку точку зору висловив у програмі “Україна з Тиграном Мартиросяном” на телеканалі “Україна 24” журналіст-міжнародник Іван Яковина.

“Я вважаю, що для України вступити в НАТО було б стратегічно корисно. Насправді я вважаю, що Україну, на жаль, багато разів залишали, кидали на міжнародній арені. Жорсткими гарантіями безпеки, коли у вас є такий сусід як Росія, може бути тільки вступ до НАТО. Поки в Росії зберігається нинішній режим, вона не заспокоїться, поки Україна як держава не буде повністю ліквідована, повністю знищена. Треба це розуміти абсолютно чітко і ясно. Завдання сучасної Росії – повна ліквідація української держави. І НАТО могло б бути єдиною стовідсотковою гарантією безпеки України. Інших гарантій ніхто вам не дасть”, – сказав журналіст.

Він зазначив, що якісні зміни в Україні можуть дати старт для глобальних змін всередині Росії.

“Створення сучасної, демократичний, вільної України в повному масштабі її кордонів, стане обов’язково тригером для дуже серйозних і фундаментальних змін всередині самої Росії. Росія перестане бути небезпечним, злісним і ненадійним партнером, яким вона зараз є. Захід у цьому дуже зацікавлений. І стратегічно для заходу було б дуже вигідно, щоб Україна вступила в НАТО”, – сказав Яковина.

Журналіст розповів про те, чого побоюються в Росії.

“Всередині самої Росії дуже серйозні побоювання викликають навіть не вступ України в НАТО, а перетворення України в країну, яка в “гірше за НАТО”. Тобто (для росіян – ред.), це буде країна (Україна – ред.), яка повністю оснащена натовською військовою інфраструктурою, але при цьому країна, яка не перебуває формально в Альянсі, і при цьому різко і вороже налаштована до Росії. Це найстрашніший сон Володимира Путіна, він цього найбільше боїться.

Тому в усіх цих угодах, які викотила Росія, включено не тільки не вступ України до НАТО, а й відмову США і НАТО від створення в Україні військової інфраструктури. Якщо почитати російських серйозних аналітиків на цю тему, то вони навіть більше бояться ситуації, коли Україна формально не буде в НАТО, але фактично буде державою, що входить в НАТО, і при цьому державою, що не дотримується і не скута ніякими угодами, які є у НАТО і Росії. Тому така ситуація теж цілком реальна. І я думаю, що якщо така ситуація буде складатися, то в результаті навіть для Росії було б вигідніше, щоб Україна вступила в НАТО”, – сказав Яковина.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте