Одним із базових сценаріїв у 2022 році є наростання зусиль Банкової задля нейтралізації НАБУ і САП, – Шабунін

01 января 2022 г., 23:31:00   999   0

Одним із базових сценаріїв у 2022 році є наростання зусиль Банкової задля нейтралізації НАБУ і САП, – Шабунін


Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін переконаний, що Офіс президента Володимира Зеленського всіляко затягуватиме конкурс на посаду директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).


Такі висновки він зробив на підставі конкурсу, що затягнувся більш ніж на рік, на аналогічну посаду до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Незалежного кандидата було оголошено переможцем, але українська влада робить усе можливе, щоб не затверджувати його на посаду. Про це він написав в особистому блозі сайту ZN.ua, інформує UAINFO.org.


Читайте також: Почему Украине в 2021 году почти нечем хвалиться перед соседями – Куса


"Показовим є навіть не сам конкурс, як modus operandi (метод дії) Зеленського, який був ним продемонстрований. Банкова пішла на колосальні зовнішньо- та внутрішньополітичні втрати, щоб не затвердити перемогу незалежного кандидата", – зазначив Шабунін.


Аналітик підкреслив, що ситуація, що склалася, показує відсутність мотивації у глави держави подолати корупцію в Україні. Але на відміну від конкурсу на керівника САП, цього разу закон віддає вирішальний голос експертам, делегованим міжнародними партнерами.


Читайте також: Казарін: Зеленський наближається до розвилки, де йому доведеться зробити вибір


"Якщо ж кадрову незалежність САП та НАБУ вдасться зберегти, команда Зеленського спробує нейтралізувати загрозу від них іншим способом. Наприклад, законодавчо наділити генерального прокурора правом на свій розсуд передавати справи НАБУ/САП іншим органам", – заявив Шабунін.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте