«Нічого хорошого Україні це не принесе»: Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів

02 января 2022 г., 16:31:00   1393   0

«Нічого хорошого Україні це не принесе»: Ахметов розкритикував закон про олігархів, ОП йому відповів

Бізнесмен Рінат Ахметов у коментарі «Forbes Україна» розкритикував антиолігархічний закон президента України Володимира Зеленського, заявивши, що він порушує права людини. В ОП ж закликали не оцінювати закон із погляду будь-яких прізвищ.

За словами Ахметова, він виступає за «цивілізовані прозорі європейські правила і за рівні можливості для бізнесу», однак на його думку, закон про олігархів цього не забезпечить.

«Якби закон працював на користь усього перерахованого, я був би за нього обома руками. Але нічого цього в ньому немає. У ньому не йдеться про вирівнювання правил, чесну конкуренцію. Там є лише порушення прав людини. Тому що хтось у якійсь кімнаті за незрозумілими критеріями визначатиме, хто олігарх, а хто – ні. Нічого хорошого Україні та українцям це не принесе», – каже Ахметов.

Відповідаючи на закиди ОП щодо редакційної політики каналів «Україна» та «Україна 24» Ахметов заявив, що не впливає на неї.

«На інформаційну політику каналів я не впливаю. Але для мене важливо, щоб у моїх медіа дотримувалися кращих світових стандартів журналістики, чесної конкуренції та принципів свободи слова...На моїх каналах цензури не буде».

В Офісі президента «Forbes Україна» зазначили, що Володимир Зеленський не оцінює антиолігархічний закон із погляду будь-яких прізвищ.

«Це прозорі правила для всіх представників великого бізнесу. Будь-який бізнесмен може виконати норми цього закону та уникнути негативних наслідків. Головна мета антиолігархічного закону – забезпечити поділ бізнесу та політики, а також реальну підзвітність політиків та всіх посадових осіб суспільству, а не будь-яким фінансово-промисловим групам. Ухвалений закон обов’язковий до виконання. Жодних відступів від цього та інших законодавчих актів заради інтересів будь-яких олігархів не буде», – стверджують в ОП.

Коментуючи мовлення каналів «Україна» та «Україна 24» в ОП заявили, що останнім часом етер мовників «свідчить про наявність абсолютно чіткої корпоративної цензури – з очевидними акцентами, які дають змогу підсвічувати чи "громити" тих чи інших політиків».

Також в ОП відкинули повідомлення, що Банкова нібито намагалася домовитися про контроль над інформаційною політикою каналу «Україна 24».

«Детектор медіа»

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
17 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте