Зеленський не розуміє принципів зовнішньої політики, – Безсмертний

04 января 2022 г., 17:56:00   1695   0

Зеленський не розуміє принципів зовнішньої політики, – Безсмертний

Суперечливі заяви та поведінка президента України Володимира Зеленського, свідчать, що чинний глава держави не розуміє міжнародної політики.

Про це в ефірі “Прямого” заявив експредставник України у політичній підгрупі ТКГ Роман Безсмертний.

Він переконує, що замість прямих контактів з міністерства ми та урядовцями Зеленський сприймає всю дипломатію через керівника Офісу президента.

“Володимир Олександрович Зеленський – і як людина, і як президент – він не розуміє ні змісту міжнародної політики, ні міжнародних відносин. І він українську дипломатію сприймає винятково через призму керівника Офісу Єрмака. Іншої тут позиції абсолютно ніякої немає”, – заявив Безсмертний.

“Дуже жаль, що, проводячи такі форуми, він відгороджує себе і від інформації міністра, і від інформації міністерства, і від інформації РНБО в цьому відношенні”, – додав експредставник України у політичній підгрупі ТКГ.

Він також розкритикував стратегію Володимира Зеленського, який відмовляється від зустрічей, зокрема з головою комітету з міжнародної політики, та продовжує видавати неконституційні укази.

“Самим яскравим сигналом цього відгородження є те, що він рецедивно не зустрічається ні з головою комітету по євроінтеграції, ні з головою комітету з міжнародної політики в плановому характері”, – наголосив Роман Безсмертний.

“Тому що цей указ, який вийшов в кінці року, про те, хто робить заяви, який з точки зору права і неконституційний, і незаконний, – він свідчить про те, що є бажання все вдавити в якийсь один канал. І цей канал один. Тому що одночасно з виходом цього указу в телевізорі було обличчя Єрмака, який розказував, якою буде зовнішня політика. Це дуже небезпечна річ”, – каже Безсмертний.

Він зауважив, що був вражений заявою президента щодо “10 кроків зі звільнення Донбасі”, яку той зробив за підсумками перемовин з міжнародними партнерами.

“Мене, чесно кажучи, потряс виступ після розмов у Брюсселі президента Зеленського, коли після абсолютно вичерпних діалогів з секретарем НАТО, з іншими очільниками він дозволив собі з Брюсселю повідомити, що в нього є десять кроків вирішення ситуації по Донбасу”, – заявив Роман Безсмертний.

І тут в Україні більше задались питанням: тобі продиктували там ці десять пунктів чи ти тут мовчиш і нічого не кажеш? Такі речі дуже небезпечні. І це означає, що там дійсно є проблема з впорядкованістю у питаннях міжнародних відносин, зовнішньої політики”, – переконує дипломат.

За його словами, Зеленському варто повернутися до норм українського законодавства у питаннях зовнішньої політики, а під час брифінгів дотримуватися тексту, який підгодовували експерти МЗС.

“Я би радив, щоб все-таки в питаннях зовнішньої політики вернулися до того, що прописано в українському законодавстві. Це дасть можливість ситуацію вирівняти. Це – перше”, – підкреслив Безсмертний.

“І друге – треба наполягати на тому, щоб президент Зеленський читав тексти під час пресконференцій і брифінгів, які написані в МЗС. Тоді не буде таких фокусів, і державі будуть довіряти, і її поведінка буде прогнозована, насамперед з точки зору друзів”, – заявив політик.

“Нам треба відгородитися прогнозованістю, послідовністю, логічністю своєї зовнішньої політики від північного сусіда, який городить що попало, робить що попало і каже що попало”, – підкреслив експредставник України у політичній підгрупі ТКГ.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте