Скільки бойових літаків має Україна та хто готовий захищати Чорне море

04 января 2022 г., 21:04:04   712   0

ЗСУ отримають єдиний позашляховик на умовах першого загального відкритого конкурсу; скільки бойових літаків має Україна; авіаносна ударна група флоту США увійшла до Східного Середземномор’я — найпопулярніші новини року від Defense Express, пише defence-ua.com.

До уваги читачів Defense Express — традиційний передноворічний рейтинг найпопулярніших новин нашого військового порталу за 2021 рік.

ТОП-5. Озброєння для ЗСУ закупатимуть за стандартами НАТО

З 1 січня ц.р. в Україні набув чинності закон «Про оборонні закупівлі». Відтепер оборонні закупівлі будуть більш відкритими — без зайвого засекречування.

Відтепер озброєння та військову техніку закупатимуть за новими процедурами

План закупівель, який замінює ДОЗ, буде розроблятись на три роки, а вітчизняна продукція, як державного, так і приватного сектору матиме перевагу перед іноземною.

Закон «Про оборонні закупівлі» докорінно змінює законодавство у сфері оборонних закупівель з радянського на європейське. Деталі — традиційно в нашому матеріалі.

ТОП-4. Авіаносна ударна група флоту США увійшла до Східного Середземномор’я

До акваторії східної частини Середземного моря 31 березня цього року увійшла авіаносна ударна група флоту США на чолі з атомним авіаносцем Dwight D. Eisenhower. Цей маневр відбувся в рамках операції Inherent Resolve.

Прибуття цієї ударної групи відбулось 31 березня в рамках операції Inherent Resolve

Зазначається, що загальною метою прибуття цієї ударної групи була демонстрація рішучості США захищати мир в регіоні.

ТОП-3. Британський винищувач Typhoon FGR4 влучив ракетою ASRAAM у ворожий безпілотник

Міністерство оборони Великобританії підтвердило, що винищувач Королівських ПС Typhoon FGR4 збив ворожий безпілотник над Сирією на цьому тижні під час операції Shader, повідомляє видання The War Zone.

Винищувач британських Королівських ПС Typhoon FGR 4 під час операції Shader

Цю подію цілком можна назвати історичною для британських повітряних сил: це не тільки перше підтвердження бойового застосування у повітрі цього типу винищувача Королівських ПС, але й перше застосування ракети «повітря-повітря» ASRAAM (Advanced Short-Range Air-Air Missile) від MBDA. Деталі — в матеріалі Defense Express.

ТОП-2. Скільки бойових літаків має Україна

У новому випуску World Air Forces 2022 від FlightGlobal наведені дані щодо типів та кількості авіаційної техніки у складі армій країн світу. Загалом зараз бойовий повітряний флот світу нараховує понад 50 тисяч літаків та гелікоптерів (53 271 од.), що на 292 зразки, або 0,6% менше у порівнянні з минулорічним періодом.

У довіднику також наведені дані про бойовий склад Повітряних сил ЗС України, армійської авіації та повітряних засобів морської авіації. Так, за даними FlightGlobal, бойовий склад винищувальної та фронтової авіації України нараховує 43 МіГ-29, 26 Су-27, 12 Су-24 та 17 Су-25.

ТОП-1. ЗСУ отримають єдиний позашляховик на умовах першого загального відкритого конкурсу

Міноборони України планує навести лад в автопарку українського війська кардинальним шляхом.

Військова техніка — це не лише танки чи БТРи, це і легкі позашляховики

Так, повідомлялося, що Міністерство оборони України найближчим часом оголосить загальний відкритий конкурс з розробки єдиного армійського позашляховика для всіх Збройних Сил України. Проведення такого відбору, який є традиційним у країнах НАТО, стане першим в історії українського війська.

Розроблений за цим конкурсом автотранспорт має замінити морально застарілі УАЗи та різноманіття автівок, які волонтерами були передані до війська з 2014 року.

The post Скільки бойових літаків має Україна та хто готовий захищати Чорне море first appeared on Регион Киев Медиа.

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте