Огляд блогосфери від UAINFO. 5 січня 2022

05 января 2022 г., 21:00:00   1681   0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 січня.


Куса: Дальнейшая политизация протеста в Казахстане еще больше ухудшит отношения между Западом и Россией



"События в Казахстане примечательны сразу несколькими моментами, связанными как с внутренней политикой страны, так и с внешнеполитической конъюнктурой. Во-первых, это первоначально социально-экономический протест по своей природе. Таких сейчас в пост-ковидном мире становится всё больше", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет аналитик Илия Куса, информирует UAINFO.org.


"Мы в прогнозе на 2021 год отмечали, что социальная радикализация и анти-элитарные настроения станут ключевыми трендами после ковида. Люди выходят на улицы не по идеологическим ценностным убеждениям или в поддержку политического лидера, а под давлением "холодильника" и общего чувства изолированности, несправедливости и подавленности.


Во-вторых, акции протеста в Казахстане - мощный индикатор того, насколько серьёзной является ситуация с энергетикой. Резкий скачок цен на газ в мире осенью 2021 года создал условия, в которых ряд стран вынуждены поднимать тарифы и э или закупать газ по высоким ценам. Это бьет по обычным людям и предприятиям. Так что, Казахстан - не уникален, как мне кажется. Тем более, там долго держали цену низкой, благодаря чему она и была одной из самых низких в регионе.


Не травень місяць. Косово заборонило майнінг біткойнів через енергетичну кризу


https://uainfo.org/blognews/1641382303-ne-traven-misyats-kosovo-zaboronilo-mayning-bitkoyniv.html


У Косово заборонили майнінг біткойнів та інших криптовалют після того, як нестача енергії призвела до надзвичайного стану на території невизнаної держави.


Місцевий міністр економіки Артане Різваноллі попередив, що правоохоронні органи країни почнуть виявляти та припиняти операції з видобутку криптовалюти, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.


Міністр діє за рекомендацією республіканського Технічного комітету з надзвичайних заходів у сфері енергопостачання, створеного у грудні. До складу комітету входять кілька міністрів уряду, зокрема Різваноллі, а також представники інших урядових установ та Косівської енергетичної корпорації.


Минулого місяця уряд Косово оголосив 60-денний надзвичайний стан, щоб впоратися з нестачею електроенергії, спричиненою суворою зимою. Більшість електроенергії в країні виробляється вугільними електростанціями, одна з них зупинилася через технічні проблеми у грудні, що змусило Косово імпортувати електроенергію. Але у зв’язку з тим, що сусідня Сербія також втрачала потужність через технічні та погодні проблеми, ціни були високими.


Фурса: Майдан відкрив можливості і частина українців ними скористалася. Чи є тому розумна альтернатива?



Цікаво. Чи зрада, що у 2021 році з України поїхало працювати 600 тисяч людей?


Друзі Мєдвєдчука пов’язують факт трудової міграціі з Майданом. Аля пройшов Майдан, жити стало так погано, що люди стали мігрувати. І типу нас приводять до думки, що до Майдану було так добре, що ніхто їхати працювати у Польщу чи Німеччину не хотів, пише у своєму блозі Сергій Фурса, інформує UAINFO.org.


Правда в тому, що дійсно, той факт, що 600 тисяч українців поїхало працювати за кордон у 2021 році пов’язаний з Майданом. Але зв’язок інший. Просто ці тисячі українців після Майдану отримали можливість поїхати за кордон легально працювати. Тому що після Майдану, в тому числі завдяки Майдану, ми отримали безвізовий режим. А безвіз дав можливість людям отримувати роботу, у першу чергу у Польщі, легально.


От люди і поїхали.


Люди і раніше б залюбки працювали у Польщі. Легально. Це дуже важливо для багатьох людей. Але не мали такої можливості. Тепер мають. І це змінило життя цих людей на краще. До речі, це змінило життя на краще і тих, хто лишився в Україні. Тому що українські роботодавці почали конкурувати з польськими. І були вимушені піднімати зарплатню.


"Гори наші, а матюки чужі". "Слуга народу" Віталій Безгін сфотографувався у Карпатах у худі із провокаційним написом 



Народний депутат України від партії "Слуга народу" Віталій Безгін відпочиває у гірсько-лижном курорті у Карпатах. Він cфотографувався на фоні канатної дороги у худі українського бренду, відомого провокаційними написами.


Віталій Безгін виставив фото у худі кольору електрик із жовтим написом Ohueno однойменого українського бренду, інформує UAINFO.org.


"Сніг. Гори. Наші гори…", – підписав він знімок.


І нижче у коментарях, попереджуючи чи провокуючи засудження і негативні реакції, додав:


"Окремо для моралістів, стилістів та фахівців з питання "як має одягатись політик": "Я ношу той одяг, який мені подобається і є зручним, особливо коли на відпочинку. А не займаюся політичним лицемірством. Розумію, що комусь набагато приємніше бачити політиків, які з трибуни волають про єдність з народом в костюмі Том Форд за 5000€, потім сідають в Range Rover з охороною, який везе їх на приватний літак, що прямує з Жулян в Куршевель. Зато досвідчені політики. Але я краще залишуся собою і не буду себе обмежувати в праві підтримувати українського виробника та відпочивати в українських Карпатах", — написав він. 


Думки фолловерів Віталія Безгіна щодо одягу дійсно розділилися. Одні просять підказати, де він придбав худі, інші обговорюють напис.


Археологи нашли во Львовской области артефакты времен Римской империи



Археологи обнаружили возле села Каров в Червоноградском районе Львовской области объекты времен Римской империи. Среди них – захоронение с обрядовыми предметами и сооружение, предназначение которого на данный момент неизвестно, сообщает Департамент архитектуры и градостроительства Львовской ОГА на Facebook, пишет ZN.UA, информирует UAINFO.org.  


Артефакты обнаружили научные работники общей археологической экспедиции Историко-краеведческого музея г. Винники и Львовского национального университета им. И. Франко под руководством доцента кафедры археологии ЛНУ им. И. Франко Ярослава Онищука. 


«В погребении, кроме человеческих останков, археологи обнаружили фрагменты двух стеклянных кубков, аналогов которым в Украине нет. А также: обломки рогового трехслойного гребня, бронзовую застежку (фибулу), части деревянного ящика, обитого бронзовыми пластинками с декоративными гвоздями и половинку жетона из белого пастового стекла. Такие жетоны использовали для римских настольных игр», — рассказывает директор департамента архитектуры и развития градостроительства Львовской ОГА Елена Василько.


Ученые отмечают, что артефакты свидетельствуют о том, что здесь захоронили богатого мужчину. Гробницу датировали ІІІ столетием нашей эры, она относится к вельбарской культуре, которую оставили германские племена готов.


Львівські бабаки прокинулися на місяць раніше: якою буде весна?



У Львівському натуралістичному центрі з зимової сплячки несподівано прокинулися бабаки Марічка та Мишко.


Про це 4 січня йдеться в сюжеті ТСН, інформує UAINFO.org. 


Це вперше за 13 років їхній сон був таким коротким, кажуть фахівці. Про те, що вони не сплять, свідчить розкритий отвір в їхній будці, який до сплячки бабаки самі закрили тирсою. Та вловити момент, коли тварини виходять зі свого гніздечка - дуже складно, бо вони ховаються.


Прокинулися Марічка і Мишко через теплу погоду - у Львові наразі + 8 градусів. Але це ніяк не вплине на їхнє здоров’я, зазначають зоологи. Навіть можуть знову заснути, як тільки вдарять морози. 


Але короткотривалий сон віщує одне - зима буде недовгою.


Найочікуваніші фільми 2022 року: "Вбивці квіткової повні", "Ножі наголо 2", "Локрична піца" та "Алея жаху"



2022 рік обіцяє бути щедрим на гучні кіно- та телепрем’єри. Драми, супергеройські блокбастери, бойовики та комедії… Розпочинаємо серію коротких оглядів цьогорічних проєктів, у яких спробуємо зібрати все найцікавіше, пише Cinematicoінформує UAINFO.org 


«Вбивці квіткової повні» («Killers of the Flower Moon»). Леонардо Ді Капріо та Роберт де Ніро в новому фільмі Мартіна Скорсезе. Що ще треба для щастя? Перший вестерн у кар’єрі маестро розповість про розслідування низки вбивств заможних корінних американців в окрузі Осадж, Оклахома, які були скоєні в 1920-х, після того як на територіях проживання осейджів було знайдено поклади нафти. Фільм вийде на «Apple TV+».


 «Білявка» («Blonde») Ендрю Домініка з Аною де Армас в образі легендарної Мерілін Монро. Смілива екранізація роману Джойс Керол Оутс – кажуть, фільм матиме рейтинг NC-17! – змалює трагічний портрет голлівудської ікони, виверне назовні всі секрети та спекулятивні теорії про життя зірки, нічого не замовчуючи та не прикрашаючи. Стрічка вийде на «Netflix». 


 Епічний історичний фільм «Варяг» («The Northman») – брутальний «прото-Гамлет» від Роберта Еґґерса з Александром Скашґордом, Анею Тейлор-Джой, Ніколь Кідман, Ітаном Гоуком, Класом Бангом, Віллемом Дефо, Кейт Дікі, Ральфом Айнесоном і Бйорк у головних ролях. Фільм вийде в український прокат 21 квітня.


«Локрична піца» («Licorice Pizza») Пола Томаса Андерсона увійшла в трійку найкращих фільмів 2021 року, але позаяк ми досі чекаємо нагоди оцінити цю стрічку, не можемо про неї не згадати. Сюжет комедії розгортається в 70-х роках у долині Сан-Фернандо. Головний герой – школяр, який починає будувати кар'єру актора та по вуха закохується в старшу за нього дівчину...


Пісня "Шум" Go_A увійшла до топ-3 найпопулярніших композицій за всю історію Євробачення



Традиційно на кінець року радіо міжнародного конкурсу "Євробачення" ESC Radio оголошує рейтинг найпопулярніших пісень за всю історію музичного змагання. Зі 250 композицій, які потрапили до списку, трек "Шум" українського гурту Go_A опинився в трійці лідерів.


Радісною новиною виконавці поділилися в офіційному акаунті колективу в Instagram, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org. 


Крім того, сингл Solovey, з яким музиканти мали представляти Україну на конкурсі у 2020 році, також потрапив до рейтингу та посів 128 місце. 


Поступилися українці переможцям "Євробачення-2021" – італійському гурту Maneskin та їхньому треку Zitti e Buoni. Рок-виконавці забрали "срібло".


Очолити список пощастило переможниці 2012 року Loreen. Композиція шведки Euphoria залишається відомою у всьому світі й змушує слухачів підспівувати популярний приспів навіть через 10 років.


Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте