Злодія в законі "Поліка", затриманням якого хвалилися в СБУ, відпустили під особисте зобов’язання

07 января 2022 г., 22:06:00   922   0

Злодія в законі "Поліка

Галицький районний суд Львова обрав особисте зобов’язання в якості запобіжного заходу для підозрюваного в незаконному перетині кордону (ч.1 ст.332-2 КК України) 47-річного уродженця міста Кутаїсі, особи без громадянства Полікарпе Джанелідзе, який відомий в статусі так званого злодія в законі на прізвисько "Полік".

Відповідне рішення, текст якого було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру 29 грудня 2021 року, ухвалила служитель Феміди Наталія Зубачик.

Таким чином в палаці правосуддя частково задовольнили клопотання правоохоронців, що наполягали на поміщенні кримінального генерала під цілодобовий домашній арешт.

Як відомо, на офіційному рівні про затримання "Поліка" 22 грудня 2021 року на Львівщині звітували в СБУ. Тоді в спецслужбі заявили викриття "злодія в законі", що навесні 2021 року під №155 був включений до санкційного списку РНБО.

Силовики заявляли про буцімто прибуття Джанелідзе до України задля поширення його впливу на кримінальне середовище та створення/координції ОЗУ. Окрім цього, в СБУ стверджували про перевірку інформації щодо ймовірних зв’язків достойника з спецслужбами РФ шляхом "спроби штучного загострення криміногенної обстановки в західних регіонах нашої держави".

Тим не менш, підозру "Поліку" було висунуто не за нормами профільного "антизлодійського закону", а в рамках кримінальної справи про незаконний перетин кордону, розслідуванням якої з листопада 2020 року опікуються львівські СБУшники.

У фокусі цього провадження - інциденти, коли незважаючи на встановлену заборону в’їзду, "злодій в законі" знаходив лазівки, аби потрапити на територію України. Правоохоронці вважають, що успішності цих звитяг сприяла наявність трьох внутрішніх та одного закордонного паспортів з тризубом Джанелідзе.

(Затримання Полікарпе Джанелідзе на початку 2018 року на Житомирщині)

("Полік" під час затримання 29 липня 2020 року в Одесі)

З матеріалів судового реєстру випливає - офіційну підозру за незаконний перетин кордону "Поліку" виписали в останній день осені поточного року. Після того, як кримінальному генералу стало відомо про це, він буцімто самостійно прибув до слідчого на допит, а згодом - з’явився до суду для обрання запобіжного заходу.

У відповідному засіданні адвокат Джанелідзе, серед іншого, наполягав: поміщення "злодія в законі" під домашній арешт у Львові чинитиме перешкоди з’явленню достойника на судові виклики до Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Тут, як раніше зазналося на сторінках Dетектив-Info, понад 5 років триває розгляд обвинувачення відносно "Поліка" в незаконному обігу зброї (ч.1 ст.263 КК України). Черговий розгляд цієї історії призначено на 2 лютого 2022 року.


detective-info.com.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте