Депутат Держдуми РФ побажав казахським бізнесменам та їхнім дружинам, які виступили проти режиму, бути зґвалтованими

07 января 2022 г., 21:36:00   793   0

Депутат Держдуми РФ побажав казахським бізнесменам та їхнім дружинам, які виступили проти режиму, бути зґвалтованими

Депутат Держдуми Російської Федерації від правлячої “Єдиної Росії” Олег Матвейчев вибухнув крайньою жорстокістю на адресу представникам місцевого малого та середнього бізнесу, які солідарні з протестувальниками щодо політичних вимог.

У себе в Facebook Матвейчев написав, що “власники салонів стільникового зв’язку в Алма-Ати”, які висловлювали бажання якнайшвидшого відходу від влади екс-президента країни Нурсултана Назарбаєва “повинні страждати”.

“Їх повинні розграбувати. Жінок зґвалтувати, машину спалити, а в з*** засунути палицю для селфі”, – написав депутат.

Пост був опублікований напередодні, проте на даний момент такого запису немає на сторінці у чиновника – очевидно, він був видалений.

Однак користувачі соцмережі, які встигли зробити скрін, нагадують Матвейчеву про його слова.

Деякі цікавляться, чи немає в словах депутата складу злочинів, передбачених ч.2ст.282 (Розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності), ч. 2ст. 280 (Публічні заклики до екстремізму) КК РФ.

Протести в Казахстані

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: з 60 тенге до 120 за літр.

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану ввів в Алма-Ати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

Вранці 5 січня президент Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив ввести тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин і дизель. Крім того, повідомляли, що Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів йде у відставку.

Проте протести не вщухли. У п’ятницю, 7 січня Токаєв заявив, що дав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження по учасниках протестів без попередження.

Джерело

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте