Єврокомісія вдосконалить законодавство щодо захисту дітей в інтернеті

09 января 2022 г., 13:06:00   773   0

Єврокомісія вдосконалить законодавство щодо захисту дітей в інтернеті

Єврокомісія хоче вдосконалити законодавство для захисту дітей в Інтернеті. Поправки до законодавства зобов’яжуть інтернет-компанії повідомляти про матеріали, пов’язані з сексуальним насильством над дітьми.

Про це повідомила єврокомісар з внутрішніх справ Ілва Йоханссон, повідомляє видання Welt am Sonntag

“Сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті зростає. Є свідчення того, що насильство стає все більш і більш екстремальним. У найближчі місяці я запропоную закон, який зобов’яже компанії розпізнавати, повідомляти і усувати сексуальні наруги над дітьми. Добровільного звіту буде недостатньо”, – заявила Йоханссон.

За її словами, це зобов’язання в першу чергу торкнеться великих інтернет-компаній. При цьому на п’ять подібних гігантів припадає 99% такого роду повідомлень, а тільки на Meta (Facebook) – 95%.

Йоханссон зазначила, що під час пандемії, коли все більше злочинців перебували вдома в ізоляції, попит на матеріали, що зображують сексуальне насильство над дітьми, збільшився в деяких країнах-членах ЄС на 25%.

Йоханссон повідомила, що в 2020 році інтернет-провайдери та соціальні мережі повідомили про 22 мільйони повідомлень про сексуальне насильство над дітьми. Але це лише частина реальних кримінальних злочинів.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
06 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте