"Північний потік-2" не відповідає європейським вимогам – МЗС Німеччини

10 января 2022 г., 19:45:00   1401   0

"Північний потік-2

Проект "Північний потік-2" у його нинішньому вигляді не відповідає вимогам європейського енергетичного законодавства, що і стало причиною призупинення його сертифікації.

Про це заявила міністр закордонних справ Анналена Бербок в інтерв’ю італійській газеті La Stampa, текст якого розміщено на сайті МЗС ФРН, інформує ZN.UA.

"Новий федеральний уряд чітко заявив в коаліційній угоді, що європейські вимоги повинні бути дотримані для проектів енергетичної політики в Німеччині, що стосується й "Північного потоку-2". На даний час це не так. Тому процес сертифікації призупинено", - наголосила Бербок.

Глава зовнішньополітичного відомства також визнала, що "Північний потік-2" має геополітичні наслідки.

"Саме тому в "Спільній декларації" з урядом США ми зазначили, що якщо Росія буде використовувати енергію як зброю або здійснювати подальші агресивні дії проти України, ми будемо вживати ефективних заходів разом з нашими європейськими партнерами", - зазначила Бербок.

Вона також наголосила на політичній відповідальності за доступність цін на енергоносії. А також, у цьому контексті, на необхідності посилювати незалежність енергопостачання в Європі.

"Наша політична відповідальність полягає в тому, що кожна людина в Європі, незалежно від доходів, повинна мати можливість дозволити собі електроенергію і теплий будинок. Це ще одна причина, чому так важливо зміцнювати незалежність нашого європейського енергопостачання", - сказала Бербок.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте