Банкір розповів, чи є причини для падіння гривні у 2022 році

12 января 2022 г., 21:12:00   989   0

Банкір розповів, чи є причини для падіння гривні у 2022 році

Курс валют, який прогнозується на кінець наступного року, становить 28,5 грн за долар.

Про це сказав в ефірі програми “Сьогодні День” на телеканалі “Україна 24” інвестиційний банкір Сергій Фурса.

“Базовий курс валют – 27-29 грн за 1 долар. Якщо брати, наприклад, курс, який ми прогнозуємо на кінець наступного року, то він становить 28,5 грн. Тобто якихось значних коливань у межах базового сценарію, коли не стається нічого форс-мажорного, не очікується.

Зараз якихось об’єктивних економічних причин для падіння гривні немає. Тому повпливати може щось лише форс-мажорне, чого ми не чекаємо”, – сказав він.

За словами банкіра, для зміцнення гривні ситуація не дуже сприятлива цього року:

“Торік була сприятлива зовнішня кон’юктура для гривні. Тому гривня підсилилася протягом минулого року і НБУ весь рік викуповував долар, стримуючи гривню від зміцнення.

Цього року ситуація не така вже сприятлива, тому що український експорт залишається в ціні, але зріс імпорт – це ціна на газ, збільшення імпорту через активність українських споживачів. Тому значного зміцнення гривні не очікується”.

Також він зазначив, що причин для введення продуктових талонів в Україні немає:

“Коли ми говоримо про талони для харчування, то йдеться про дуже теоретичну річ, наскільки я зрозумів. Це просто одне з припущень, яке висловив радник президента як теоретично можливий варіант відповіді.

На що? Якщо інфляція не буде під контролем. Зрозуміло, що наступні кілька років головним викликом для економіки світу є доларова інфляція. Якщо вона не сповільниться, а навпаки, прискориться, то нам треба буде давати якусь відповідь. Поки що причин для введення цих талонів немає”.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
06 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте