Росія почне провокації за кілька тижнів до вторгнення в Україну, – CNN

14 января 2022 г., 21:05:00   1640   0

Росія почне провокації за кілька тижнів до вторгнення в Україну, – CNN

Росія готується до вторгнення в Україну, якщо переговори про так звані “гарантії безпеки” проваляться. За кілька тижнів до нападу російські військові влаштують провокації.

Про це повідомляє CNN.

Представник адміністрації Білого дому нагадав телеканалу про масштабну кібератаку на українські урядові сайти, яка сталася в ніч на 14 січня. За його словами, це посилило напруженість навколо України.

Чиновник додав, що Росія може готуватися до вторгнення в Україну. Це може призвести до масових порушень прав людини і військових злочинів, якщо дипломатія не досягне своїх цілей.

“Російські військові планують почати ці дії за кілька тижнів до військового вторгнення, яке може початися між серединою січня і серединою лютого”, – додав представник Білого дому.

Він уточнив, що аналогічна ситуація сталася у 2014 році, коли Росія окупувала Крим.

За словами чиновника, США спостерігають, як влада Росії готує російську аудиторію до вторгнення в Україну. Для цього в ЗМІ та на телеканалах просуваються наративи про погіршення становища з правами людини в Україні та посилення войовничої риторики українських лідерів.

“У грудні російськомовний контент в соціальних мережах, що охоплює всі три теми, збільшився в середньому майже до 3500 постів в день, що на 200% більше, ніж в середньому за день в листопаді”, – зазначив представник адміністрації.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
06 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте