Олігархи й, можливо, сам Зеленський: Порошенко розповів, хто наживається на закупівлі енергоносіїв у Росії

16 января 2022 г., 23:32:00   1584   0

Олігархи й, можливо, сам Зеленський: Порошенко розповів, хто наживається на закупівлі енергоносіїв у Росії

На відміну від 2014 року Україна платить державі-агресору Росії подвійну ціну за енергоносії, при чому це відбувається через офшорні компанії, які контролюються російськими олігархами та олігархами наближеними до Володимира Зеленського.

Про це заявив народний депутат Петро Порошенко на персконференції у Варшаві, яку транслював телеканал “Прямий”.

“Безперечно, це можна вважати за неможливе і неприйнятне – те, що ми робимо тепер, платимо російському агресору подвійну ціну проти світової. І це через офшорні компанії. Путін… до своєї кишені його олігархи кладуть разом з олігархами Зеленського, і сам Зеленський, можливо, кладуть половину цієї ціни до своєї кишені”, – зазначив Порошенко.

Він також пояснив, що відбувалось в українській енергетиці з 2014 року.

“Щодо обставин, які склалися 2014 року. Я не маю якоїсь інформації про те, що у нас якісь були варіанти інших президентських дій щодо енергетики. Ми намагалися знайти ресурси. Одна з головних тем моїх перемов з Тоні Ебботтом у грудні 2014 року – це було постачання не через офшори, а пряме від тих, хто виробляє електроенергію за можливою ціною, конкурентною. Ось така була моя умова, і міністру економіки та енергетики я давав такі накази, і міністру зовнішніх справ дав такі вказівки купувати і завозити вугілля. Це була особлива місія до В’єтнаму, до Південної Африки, до Австралії, до США. І спеціальний проєкт модернізації українських теплоелектростанцій, що працювали на вугіллі, щоб не було російського вугілля як пального”, – розповів п’ятий президент.

“Наскільки мені відомо, то не моя була ухвала, але я її цілковито підтримував – ми купували від державних зареєстрованих підприємств на контрольованій частині України, що мали рахунки в українських банках на контрольованій території, платили податки в український бюджет і давали найдешевше, найощадливішим чином надавану енергію. Але це не президентська парафія. Президент має боротися проти корупції і за безпеку. Те я і робив 2014 року”, – додав Петро Порошенко.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте