Слідом за командувачем ВМС Німеччини за Росію заступився прем’єр Баварії

23 января 2022 г., 17:42:05   713   0

У Німеччині продовжують дивувати «цікавими» заявами щодо України. Цього разу прем’єр-міністр Баварії Маркус Зедер заявив, що Росія не є ворогом для Європи та категорично виступив проти членства України в НАТО, пише 24tv.ua.

За словами Зедера, санкції проти Росії впливають і на Німеччину, тому є малоефективними. Таку заяву прем’єр-міністр Баварії висловив в інтерв’ю.

Ніхто не хоче війни в Європі, — Зедер

Маркус Зедер заявив, що навіть на тлі загрози повномасштабного вторгнення до України, Росія нібито не є ворогом для Європи. За словами прем’єр-міністра Баварії, ніхто не може хотіти війни у Європі.

Варто зазначити, що Зедер таки наголосив на важливості поваги територіальної цілісності України, однак слідом затим розкритикував санкції проти Росії — і ті, які є, і ті, про які активно говорять. Для порівняння відносин Німеччини та Росії політик згадав період Холодної війни.

«З одного боку, тому що санкції вже давно малоефективні, а з іншого боку, тому що ці нові санкції найчастіше не менше шкодять нам. Наприклад, відключення Росії від фінансової системи SWIFT. Або закриття газопроводу „Північний потік-2“ чи навіть припинення всіх поставок газу з Росії загалом торкнулося б і нашої країни. Навіть у найбільший розпал холодної війни енергетичний зв’язок між Радянським Союзом та Німеччиною не викликав сумнівів», — заявив Зедер.

Прем’єр Баварії переконаний, що Росія буцімто є «складним партнером», але «не ворогом Європи».

«Ясно одне: Росія не є регіональною державою. Росія є і залишиться великою державою. Ми міцно закріплені на Заході, але ми повинні підтримувати зв’язок з Москвою», — додав політик.

Зедер проти членства України в НАТО

За словами Зедера, критика Росії є виправданою. Крім того, баварський прем’єр наголосив, що Кремль не може брати участь в обговоренні питання членства тієї чи іншої країни в НАТО. Однак сам політик категорично виступає проти членства нашої країни в Альянсі.

«Заходу в кінцевому підсумку доведеться відповісти на ключове питання: планується розширення НАТО з включенням України чи ні?». Ви, звичайно, не можете дозволити Росії диктувати тут. Але все одно потрібно дати відповідь. На мою думку, ясно одне: розширення НАТО на схід із включенням України ще довго не стоятиме на порядку денному», – заявив Зедер.

Також прем’єр Баварії різко висловився проти того, щоб Німеччина давала зброю Україні. За його словами, він «уявити собі цього не може».

Варто зауважити, що Зедер був потенційним кандидатом у канцлери Німеччини на минулих виборах до бундестагу Німеччини від Християнсько-соціального союзу, який в часи Ангели Меркель була постійною частиною правлячої коаліції. Однак на цю посаду в кінцевому результаті вирішили висунути Арміна Лашета, який програв Олафу Шольцу.

Скандальна заява про «втрачений Крим»: головне

— Командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах під час конференції в Індійському оборонному інституті заявив, що Крим нібито є «втраченим для України», а вступ до НАТО Україні та Грузії «не світить».

— Такі слова різко розкритикували в українському МЗС. Також «на килим» викликали пані посла Німеччини в Україні.

— Шенбах, після того, як скандал набрав обертів, подав у відставку. Крім того, він вибачався за свої слова.

— Після звільнення Шенбах потрапив до бази «Миротворця», як учасник гуманітарної агресії проти України.

The post Слідом за командувачем ВМС Німеччини за Росію заступився прем’єр Баварії first appeared on Регион Киев Медиа.

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте