Вони так починали чеченську війну, – експерт про загрозу вторгнення Росії до України

23 января 2022 г., 20:07:00   807   0

Вони так починали чеченську війну, – експерт про загрозу вторгнення Росії до України

Президент Росії Володимир Путін готовий до різних кроків, аби виправдати війну. Кремль здатен влаштувати будь-яку провокацію щодо цивільних чи військових і навіть підірвати житловий будинок чи газопровід.

Подібний план може бути реалізований як на тимчасово окупованій території Донбасу, так і в Москві. Про це сайту 24 каналу розповів український політолог та громадський діяч, виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження", експерт у сфері міжнародних відносин, розвитку громадянського суспільства Олександр Сушко.

Сценарії можуть бути різними

Олександр Сушко пояснив, що Росія здатна на провокації за різними сценаріями. Зокрема, жертвами можуть стати російські військові, цивільні або ж інфраструктура. Останні два варіанти є більш ймовірними.

Вони можуть підірвати й житловий будинок, і газопровід. Зробити це можуть й на тимчасово окупованій території Донбасу, а можуть навіть у Москві. Вони так починали чеченську війну. Це певний код і звичайна модель – підірвати житлові будинки, щоб виправдати війну. Путін з цим до влади прийшов,– пояснив фахівець.

З чим пов’язані плани Москви

За словами експерта, всі сценарії розвитку дій Москви нерозривно пов’язані з тиском на міжнародну спільноту та Україну. Водночас поки не відомо, що є основним сценарієм – план отримання поступок чи безпосередньо атаки проти України.

Але принаймні ці два процеси розвиваються паралельно,– додав політолог.

Він наголосив, що у президента Росії є союзник – Олександр Лукашенко. Спільні навчання двох країн демонструють, що Путіну вдалося остаточно підкорити Білорусь та змусити виконувати свої забаганки.

24tv.ua

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте