СМИ: Замглавы комиссии по проверке резонансных застроек при КГГА Мельниченко шантажировал застройщиков

21 февраля 2022 г., 19:13:06   1336   0

СМИ: Замглавы комиссии по проверке резонансных застроек при КГГА Мельниченко шантажировал застройщиков


Заступник голови в Комісії з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва Сергій Мельниченко раніше шантажував столичних забудовників. Тепер же він обіймає офіційну посаду в КМДА. 


На початку 2019 року в Україні з метою реагування на випадки резонансного будівництва було створено дорадчий орган КМДА з гучною назвою “Комісія з перевірки інформації щодо резонансних об’єктів будівництва”. До неї увійшли представники структурних підрозділів виконавчого органу Київради та громадські активісти. 


Серед останніх також з’явився одіозний Сергій Мельниченко, який у новоствореному органі отримав посаду заступника голови Комісії. Варто зауважити, що на цій посаді журналісти вже встигли “спіймати” його на шантажі київських забудовників, виводячи жителів на протести. 


За інформацією заступника головного редактора видання “Страна” Світлани Крюковой, Мельниченко працює у парі з ще одним членом Комісії - Петром Михайленком. Схема роботи “активіста” дуже проста - спочатку він шукає нового забудовника на ринку, а потім “прокачує” місцевих мешканців дезінформацією та виводить їх на мітинги. Після цих протестів забудовнику не залишається вибору, окрім як сісти із “активістом” за стіл переговорів. 


"А далі все просто. Ціна питання залежить від рівня резонансу. Якщо розгойдали хвацько – $200-300 тис., і Мельниченко згортає пересувний цирк. Якщо резонанс невеликий, але інвестор полохливий – можна зторгуватися за сотку", – пише Крюкова на своїй сторінці у Facebook.


Фото: Корреспондент


Також тоді вона опублікувала фрагменти записаної розмови, на яких заступник голови Комісії “накручує” ціну розв’язання питання щодо будівництва на Протасовому Яру у Києві. 


Нагадаємо, у 2013 році Мельниченко також потрапив у скандал, пов’язаний з “Врадіївською ходою”. Тоді у смт Врадіївка міліціонери побили і зґвалтували 29-річну Ірину Крашкову. Українці зібралися на протест та вирушили з селища до столиці. 


Мельниченко був одним із організаторів цієї ходи. Його таємно записали під час спроби “зливу” акції за 100 тисяч доларів


Постає питання, куди дивився голова Комісії, коли призначав на посаду свого заступника людину, яка займалася шантажем столичних забудовників та намагалася за гроші “зливати” акції протесту проти свавілля правоохоронців часів Януковича? Отримавши цю посаду він зміг повністю влитися у життя київського будівництва і продовжувати тиснути на забудовників, але тепер - вже використовуючи свій вплив як представника Київської міської державної адміністрації. 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте