За яку суму ГПУ “продала” справу розкрадання Пущи-Водиці?

23 декабря 2014 г., 14:58:00   1652   0

За яку суму ГПУ “продала” справу розкрадання Пущи-Водиці?

Протягом 2010-2014 років усі гілки органів влади України (законодавчої, виконавчої, судової) фактично були перетворені у стійку ієрарахію однієї влади — злочинної, організованої у контрольовані верхівкою злочинні організації за напрямком діяльності державних підприємств, установ, організацій по вертикалі, у тому числі із проникненням до них для здійснення зовнішнього контролю представників РФ.

Розпочнемо нашу оповідь з найбагатшої для нашої держави сфер діяльності — земельної.

 

Так, з 2010-2014 роки за рахунок службових осіб Державного земельного агентства на чолі із Тимченком С.М.  було створено злочинну організацію з усіма притаманними їй ознаками, передбаченими ст.255 КК України, основною метою якої було організація вчинення особливо тяжких злочинів майнового характеру, направлених на особисте збагачення та збагачення правлячої верхівки за рахунок використання так званого адмінресурсу.

Результатами її діяльності стало розкрадання значних площ земель на території України, розповсюдження хабарництва та корупції, втягнення до своєї злочинної діяльності підлеглих службових осіб по вертикалі, у тому числі шляхом впливу на них службовим становищем та примусу до виконання завідомо злочинних наказів з урахуванням їх матеріального становища та сімейного стану.

Як не дивно, але до втягнення у організацію та контроль за здійсненням злочинної діяльності у цю структуру, на відміну від інших органів влади, Тимченко С.М. залучив молодий амбіційний колектив, який ми 100% можемо назвати “Молодою командою”, що може посперечатися за “досягненнямии” із своїми попередниками-космонавтами Л.М.Чернівецького, при цьому одним із принципів відбору до членів команди став “сімейний” — принцип єднання родинними зв’язками, не виключаючи друзів молодості, земляків, роблячи знижку на рекомендації усім хто є чудовим виконавцем без “розуму та власної волі”.

Все ж таки правду кажуть — талановита молодь повинна бути залучена до управління нашою державою, на жаль у даному випадку показує негативний приклад їх організованності та результативності у сфері “земельного дерибану”, з усіма витікаючими звідси наслідками.

Свою роботу “Молода команда” розпочала з інвентаризації земель по всій Україні з метою виявлення та вивільнення вільних земельних ділянок для подальшої їх “безоплатної приватизації”. В результаті «правильно проведеної інвентаризації», шляхом зловживання службовим становищем, підробки та фальсифікації ряду документів, вивільнилась значна кількість земель які раніше відносились до земель водного та лісових фондів України, заказників та інших, що взагалі не підлягають приватизації. Ласими шматками стали земельні ділянки розташовані поруч із великими річками (в тому числі береги р.Дніпро), південний берег АРК, гірські місцевості Закарпатської та Івано Франківської областей, мисливські господарства та ін. Вказані земельні ділянки все ж таки були “безоплатно приватизовані на підставних осіб” з подальшою їх легалізацією шляхом продажу а кошти успішно потрачені або десь приховані, у тому числі виведені за кордон.

Робота Держземагентства була організовано таким чином, що кожний начальник територіального підрозділу регулярно звітував “радникам” та визначеним Тимченком С.М. “відповідальним” за регіони про кількість відведених у приватну власність земель, передавав хабарі, в разі їх приватизації посторонніми особами, чи безпосередньо державні акти на право власності на земельні ділянки та відповідні нотаріальні довіреності на право їх розпорядження довіреними особами. “Радники та відповідальні” вирішували питання пов’язані із відведенням земельних ділянок сільськогосподарським підприємствам у користування, реєстрацію договорів оренди. В разі несплати хабарів оформлення по таким земельним ділянкам зупинялось. Ще одним джерелом доходів було вирішення питань щодо надання ліцензій землевпорядним організаціям та бланків державних актів, на які штучно було створено перепони їх отримання. Великі інвестиційні проекти також не проходили повз рук великих ділків земельного бізнесу. В останні роки сформована організація передбачала, що тільки «центр» в особі “Радників” вирішував питання щодо підбору земельних ділянок та їх фактичного продажу інвесторам. В той же час опікуючись підлеглими виконавцями Тимченко С.М., вирішував питання так званої безпеки своїм “Пахарям”, вносячи їх до списків недоторканих правоохоронними органами тощо, дякуючи останнім “шматками” нашої розірваної на частини землі. За необхідності, з метою фактичного спрощення вчинення злочинів, або як казав Тимченко С.М. з метою спрощення розпорядженням та безоплатної приватизації, останнім було організовано проведення відповідних нормативно-правових актів через органи виконавчої та законодавчої влади — “законодавча ініціатива”. Насамперед це стосується земельної реформи в результаті якої розпоряджатись особливо інвестиційно привабливими землями за межами населених пунктів отримало право Держземагентство, до того отримало дивним чином ще й чудовий “важіль” контролю, так звану “кнопка щастя” з присвоєння номерів наказам про безоплатну приватизацію земель (читайте у продовженні).

Одним з таких проявів і стала історія, з якою Ви-наші читачі, зможете ознайомитися нижче.

Протягом 2010-2013 років на території м.Києва та Київської області службовими особами ряду органів виконавчої влади було організовано незаконне відчуження, у т.ч. на підставних осіб з подальшою легалізацією на свою користь та користь третіх осіб, а також передано в оренду під забудову без належного відшкодування сільськогосподарських втрат близько 1000 га земель, що були у постійному користуванні ДП “Пуща Водиця”.

Схема незаконного відчуження на користь “підставних” осіб став наступний алгоритм:

  • під приводом значної соціальної напруги відмова по вертикалі МінАПК та ДП “Пуща Водиця” від земель, що знаходилися у постійному користуванні останнього, на користь колишніх працівників ДП, у тому числі жителів району працівників соціальної сфери;

  • з метою зняття “напруги” так усім улюблена “безоплатна приватизація” невеликих площ по 5-10 соток на колишніх працівників ДП ”Пуща Водиця” та працівників соцсфери, при цьому водночас під прикриттям цієї “доброї справи” — “безоплатна приватизація” 1-2 га на підставних осіб;

  • з метою приховування злочинного набутого майна та організації повного контролю за розпорядженням землями “фунтів” - організації їх переоформлення на своїх вірних “псів” —пов’язаних одним павутинням злочинної діяльності;

  • продаж незаконно отриманої у власність землі різним інвесторам, та так довгожданна трата коштів.

Згідно інформації отриманої від ряду джерел, до фактів відчуження на території області мають безпосереднє відношення шляхом вчинення незаконних дій наступні громадяни:

  1. Організація надання згоди на відмову від земель ДП “Пуща Водиця” з метою передачі їх працівникам підприємства та соціальної сфери: Міністр АПК Присяжнюк М.В., його перший заступник Бісюк І.Ю. та заступник Давиденко В.М., а також підпорядкований їм генеральний директор ДП “Пуща Водиця” Мазурко О.Г.(050)310-16-74

  2. Підготовка звернень від представників соціальної сфери — колишніх працівників ДП “Пуща Водиця” та “підставних”(своїх) громадян про виділення земель та надання відповідних розпоряджень і наказів: губернатор Київської області Присяжнюк А.Й., голова Києво-Святошинської РДА Заєць О.В., його заступник Гусєв Р.М., в.о.голови РДА Шкаврон М.І.

  3. Організація надання відповідних погоджень в органах держземагенції, з подальшим внесенням відповідної інформації про власника до Національної кадастрової системи України: голова Держземагенції України Тимченко С.М.(0504768126,+79639931568) через своїх позаштатних помічників Пилипчука І.С.(0675009301) та Сінгаєвського Є.О.(0675075359), заступника начальника держземагенції України в Київській області Губіна С.О., в.о.начальника управління держземагенції в Києво-Святошинському р-ні Токаря С.М., головного спеціаліста зазначеного управління Бондаренка І.П.

  4. Підготовка проектно-технічної документації з використання фактично власних, або опосередковано власних проектно-технічних організацій, при цьому використання ряду підроблених документів:

  • ТОВ “СІН.ГА” (комерційний директор Науменко Олег 095 673 22 99) та ТОВ “СВ Землі”(довірена особа Тимченка С.М. директор Самойленко В.С. 0997500800 0993853104, гол.інженер Семенков Д.В.) — Сінгаєвський та Пилипчук;

  • ТОВ “Аршин” (директор Тимофєєв С.В.) — голова Києво-Святошинської РДА Заєць;

  • ТОВ “Геліос”(директор Мельничук В.В.) — зв’язок з Гусєвим

  • ТОВ “Гео-Центр”

  • ТОВ “Профіль-Земля”

Способом приховування незаконного відчуження на підставних осіб земель від 20 соток до 2 га з подальшим їх переоформленням, стало безоплатне виділення до 10 соток на особу на представників соціальної сфери та працівників ДП “Пуща Водиця” у значній кількості.

На даний час отримано інформацію, щодо “дольщиків проекту 350 га”:

  • Держземагенція (Тимченко, Пилипчук, Сінгаєвський) — 160 га;

  • КОДА, Києво-Святошинська РДА (Присяжнюк А.Й., Заєць, Гусєв) — 40 га

  • МАПК та ДП ПВ 40 га

По м.Києву щодо юридичних осіб забудовників від Держземагенції в інтересах Присяжнюка М.В. діяв заступник голови Держземагенції України Кадомський Артем Маркович (091-991-61-61), а фактичним організатором та контролером був діючий на сьогодні начальник ГУ держземагенціїї в м.Києві Левцов С.В.(050469-99-09).

Додатково щодо Самойленка В.С., останній на даний час користується автомобілями які були у розпорядженні Тимченка С.М., який перебуває у РФ — Москва. При цьому, швидше за все Самойленко В.С. - довірена особа, на якій концентрується значна кількість активів Тимченка С.М., оскільки він і проживає у квартирі останнього у м.Києві на бульварі Шевченка, 27-б.

Щодо діяльності Пилипчука Івана Сергійовича, 20.04.1985 р.н., то останній зареєстрований за адресою: м. Київ, бул. Л.Українки, 8 кв. 20. З червня 2011 року обіймав посаду радника голови Держземагентства України та був тіньовим бухгалтером Тимченка С.М. Разом із Сінгаєвським Є.О. Пилипчук І.С. під безпосереднім керівництвом голови Держземагентства України Тимченка М.М. сформував жорстку вертикаль підпорядкування територіальних органів Держземагентства та систему збору і отримання хабарів у особливо великих розмірах. За кожною адміністративно-територіальною одиницею України (Головні управління) були «закріплені особи», до безпосередніх обов’язків яких належав «збір» хабарів від районних підрозділів та передача їх наверх, тобто Пилипчуку І.С. для подальшого перерозподілу та отримання власної частки. Зокрема, «смотрящими» за областями були наступні особи: Хмельницька область – Гулак О., Дніпропетровська та Запорізька області — Гашенко І.А. 0679411786, Закарпатська область – Антал О.П., Сумська область Оленич П.С., м. Київ- Левцов С., Київська область Горбачов О.М., Тернопільська обл. – Папіровський Р.Р., Одеська область — Танова Лариса Євгеніївна 067-585-16-90 (фактичне кураторство регіону у земельній сфері здійснював Іванющенко Ю.В.). 

Чекайте продовження нашої історії із зазначенням діючих осіб, розмірів “дерибану” та їх “дольової участі”, конкретних фактів підтверджуючих вину учасників, матеріалів, що відображають вищезазначену діяльність та мають доказове значення.

 (далі буде)

Люстратор”, для ”ОРД”

 

Читайте еще

Последние новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте