Судді, який сфабрикував справу проти автомайданівця, світить вісім років тюрми

14 января 2016 г., 09:36:23   1046   0

Прокуратура Черкаської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно судді одного з районних судів Кіровоградської області.

Фото: novadoba.com.ua

Фото: novadoba.com.ua

У січні 2014 року служитель Феміди виніс завідомо неправосудну постанову про притягнення учасника руху «Автомайдан» до адміністративної відповідальності за ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Судді інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини, судді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні про злочини, пов’язані з подіями Революції Гідності на території Кіровоградської області, здійснювалось прокуратурою Черкаської області за дорученням Генеральної прокуратури України», – каже прес-секретар прокуратури Черкаської області Світлана Андрійченко.

Це вже другий суддя з Кіровоградщини, який нестиме відповідальність перед законом. Минулого року слідчий відділ прокуратури Черкаської області оголосив повідомлення про підозру судді одного з районних судів Кіровоградської області, який «відзначився» під час Революції Гідності. Його обвинувачують у злочині, передбаченому ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України – «постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови».

Також слідчим відділом прокуратури Черкаської області днями оголошено про підозру колишньому інспектору роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) Кримінального кодексу України.

«Установлено, що працівники роти ДПС ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області в січні 2014 року, зловживаючи своїм службовим становищем, внесли неправдиві відомості до рапорту та сфальсифікували протокол про вчинення мешканцем м. Кіровограда адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та в подальшому надали неправдиві показання в суді під час його розгляду», – розповідає Світлана Андрійченко.
Наразі до суду скеровано клопотання про обрання колишньому правоохоронцеві запобіжного заходу – домашнього арешту.

Разом з тим, до відповідальності у листопаді 2015 року притягнули також колишніх працівників ДАІ при УМВС України в Кіровоградській області. Їм інкримінували зловживання владою і службовим становищем, підробку документів та неправдиві покази. У 2014 році вони фальсифікували матеріали про адміністративне правопорушення учасника руху «Автомайдан». Унаслідок чого активіста тоді притягнули до адміністративної відповідальності, арештувавши на 15 діб.
У разі доведення вини, працівникам ДАІ світить позбавлення волі на строк до 3 років.

Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте