Прокуратура не змогла довести, що птахофабрика через бракований лічильник недоплатила за газ 5,5 мільйона

28 декабря 2014 г., 09:00:45   998   0

Суд відмовився задовольнити позов прокуратури, яка вимагала стягнути з ТОВ «Морозівська птахофабрика» на користь «Київоблгазу» 5,45 млн грн. боргу за газ. Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 10 грудня.

Прокуратура Київської області, як представляла інтереси Міненергетики і «Київоблгазу», вказала, що у червні 2013 року представник ДП «Укрметртестстандарт» встановив, що показники лічильника не відповідають технічним характеристикам. Зокрема, в офіційному сертифікаті зазначено 10 імпульсів на 1 куб м, а насправді його вихідний сигнал становить 1 імпульс на 1 куб м. У результаті за період з липня 2012 року по травень 2013 року птахофабрика спожила 1,29 млн куб м природного газу, з яких оплачено лише 129 тис куб м. Загальна заборгованість за спожитий газ становить 5,45 млн грн.

Суд у задоволенні позову прокуратури відмовив. Він зазначив, що відповідно до договору між «Київоблгазом» і «Морозівською птахофабрикою» підставою для проведення розрахунків між сторонами є акт приймання-передачі газу. Суд прийшов до висновку, що об’єм та вартість фактично спожитого газу мають бути відображені у актах приймання-передачі газу за відповідний період. Однак, в матеріалах справи відсутні такі акти на суму 5,45 млн грн.

Також суд врахував, «Морозівська птахофабрика» не знала про існуючий дефект лічильника, оскільки можливість його використання у липні 2012 року підтвердила атестаційна комісія за участю представника «Київоблгазу».

Крім того, суд вказує на відсутність вини птахофабрики, що підтверджується листом ДП «Айтрон Україна» від 15 серпня 2013 року, у якому зазначалось, що у зв’язку із збоєм принтера на заводі виробника, на штильді лічильного механізму лічильника кома була зміщена вліво. Відтак, невідповідність виконання лічильника його технічним характеристикам, що викладені в заводському сертифікаті, не є виною ТОВ «Морозівська птахофабрика».

Акціями ПАТ «Київоблгаз» в розмірі 25% статутного фонду володіє НАК «Нафтогаз України.

Засновниками ТОВ «Морозівська птахофабрика» є Хуссейн Ель-Бадауі, Даліа Ель-Бадауі і Мустафа Ель Бадауі.

Хуссейн Ель-Бадауі та Мустафа Ель Бадауі також є співзасновниками ТОВ «Яготинська птахофабрика». Хуссейн Ель-Бадауі володіє також ТОВ «Пирятинська птахофабрика».

Add to Bookmarks
Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте