“…потрібно ще призначити Азарова керівником Люстраційного комітету”

19 ноября 2014 г., 07:42:30   1340   0


Василь Філіпчук. Фото:zn.ua

Василь Філіпчук. Фото:zn.ua


Відомий український дипломат, заступник голови Представництва України при Європейському Союзі, директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України та голова правління Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук звертає увагу на те, що Президент Петро Порошенко призначив на посаду посла в Австрії колишнього радника Януковича.


Про це Василь Філіпчук написав на своїй сторінці у Facebook.


Подивився, з якою радістю як Валерій Чалий вчора на ефірі повідомив, що радника Арбузова призначили послом у Австрію, і подумав: радник Арбузова – посол у Австрії, радник Януковича – посол при ЄС, людина, яка спільно з Клюєвим злила ключові положення угоди про асоціацію – міністр закордонних справ… Це що – демонстрація перемоги ідей люстрації чи перемога ідей євроінтеграції? Що ж, потрібно ще призначити Азарова керівником Люстраційного комітету, а Клюєва - віце-прем’єром з євроінтеграції - і можна спокійно відзначати річницю Євромайдану”, – пише Філіпчук.


Мова йде про Олександра Щербу, якого Петро Порошенко 17 листопада призначив надзвичайним і повноважним послом України в Австрії, а також про Констянтина Єлісєєва, який із 29 червня 2010 є представником України в Європейському союзі.


Радник Арбузова - посол у Австрії радник Януковича - посол при ЄС Потрібно ще призначити Клюєва віце-премєром з євроінтеграції - Філіпчук

Костянтин Єлісєєв, Олександр Щерба. Колаж: ukrinform/print screen


Нагадаємо, що це не вперше Порошенко призначає на посади колишніх чиновників режиму Януковича.


Так, 23 вересня Президент призначив своїм радником Руслана Демченка, заступника міністра МЗС Леоніда Кожари, ідеолога інформаційної роботи МЗС, яке у розпал вбивств на Майдані намагалося переконати світову спільноту, що на Майдані перебувають озброєні терористи, а міліція взагалі не застосовує зброї.


Ще один чиновник часів Януковича Андрій Олефіров 28 серпня був призначений послом у Фінляндію. Як повідомляла “Українська правда”, станом на 7 жовтня Олефіров продовжував працювати заступником міністра-керівником апарату МЗС.


Не менш суперечливим є призначення першим помічником Президента колишнього посла України в Норвегії Юрія Оніщенка, якого українська діаспора звинувачувала у байдужості до подій на Майдані і підтримці Януковича.


iPress.ua


Источник: Все новости от

Читайте еще

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте