Фірма під керівництвом депутата завищила тариф на вивезення сміття у Рівному

19 ноября 2014 г., 07:20:27   1606   0

Рівненське відділення Антимонопольного комітету у червні минулого року оштрафувало ТОВ «Санком-Рівне» на 68 тис грн. за нарахування плати за вивезення твердих побутових відходів мешканцям Рівного за завищеним тарифом. Про це свідчить постанова Вищого адміністративного суду від 30 жовтня.


АМКУ встановило, що фірма з червня 2012 року, не попередивши мешканців, здійснила нарахування за вивезення побутових відходів для багатоквартирних будинків по тарифу 6,66 грн. на одну людину в місяць, тоді як цей тариф мав становити 5,36 грн.


АМКУ дійшов висновку, що ТОВ «Санком-Рівне» зловжило своїм монопольним становищем на ринку вивезення твердих побутових відходів, встановивши такі ціни, які неможливо було б встановити за умов існування конкуренції.


Рівненська міськрада і ТОВ «Санком-Рівне» уклали договір на здійснення у межах території Рівного збирання, вивезення спеціально обладнаним для цього транспортом та захоронення побутових відходів у червні 2011 року.


Засновником ТОВ «Санком-Рівне» є ТОВ «Санком-Львів», директором – позафракційний депутат Рівненської міськради Святослав Євтушенко.


Засновниками фірми «Санком-Львів» є фірма «Лугор-Естаблішмент» (Ліхтенштейн), компанія «Диллон Системз Лтд» (Сейшели) і Сергій Естремський, який у 2010 році балотувався від «Батьківщини» до Львівської міської ради.


До 2008 року фірма «Санком-Львів» мала назву «Грінко-Львів». Тоді 51% статуту фірми належав ВАТ «Грінко», а решта – фірмі «Лугор-Естаблішмент» і Сергієві Естремському. Засновниками «Грінко» були Олександр Грибан і Віктор Ржоткевич, який у 2010-2011 рр. очолював державну компанію «Укрекокомресурси». За час його перебування на посаді компанії з групи «Грінко» виграли тендери ДП «Укрекокомресурси» на суму 58,32 млн грн.


Add to Bookmarks
Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте