Як втрачають довіру борці з корупцією

30 января 2017 г., 23:35:00   1543   0

У журналістиці давно взяв за правило - описувати події свідком яких я був сам, або свідками яких були інші, з обов`язковим посиланням на джерело.

Розумію, що Віталій Шабунін не журналіст і не переймається якоюсь там журналістською етикою, і все ж таки, мене такі блоги вражають:

В.Шабунін: Натомість, САП пішла за класичним сценарієм ГПУ, який ми спостерігаємо у більшості ТОП-кейсів ЦПК: на етапі оголошення підозри починаються торги з фігурантами провадження і справа до суду взагалі не доходить.

Якщо Віталій має докази таких торгів - це 100% корупційний злочин, тож треба негайно написати заяву до Національного Антикорупційного Бюро України (НАБУ).

Якщо таких доказів немає - хто повірить, коли наступного разу хлопчина буде кричати "вовки-вовки"?

По суті цієї справи Назар Холодницький вже писав, що вимагає від НАБУ більш якісної доказової бази і це зрозуміло, адже воювати в суді з високооплачуваними адвокатами МАУ доведеться саме прокурорам САП, а не детективам НАБУ.

Читайте також: Волох: Коррупция перестала быть проблемой номер один для Украины

Що ж напишуть "борці з корупцією", коли через недостатні докази САП цю справу програє? Спробуємо вгадати - скажуть, що це таємна домовленість з олігархом?

По суті, антикорупційну прокуратуру поставили у безвихідь:

або прийняти зібрані докази і оголосити підозру, щоб потім з високою ймовірністю програти її в суді і бути звинуваченими у співпраці з олігархом;

або вимагати більших доказів і однаково бути звинуваченими у співпраці з олігархом.

Проте існує і менш популярне для "борців з корупцією" пояснення - НАБУ гостро потребує причин, щоб пояснити відсутність яскравих результатів своєї роботи.

Артем Ситник був обраний і призначений керівником бюро в далекому квітні 2015 року. Це означає, що невдовзі минає 2 роки його роботи, але за цей час не засуджено жодного високопосадовця з ініціативи НАБУ, а до суду передано тільки 30 справ.

На цьому фоні навіть далеко неідеальна прокуратура виглядає надзвичайно активною, бо відправила в суд аж 759 актів обвинувачення.

Можливо настав час не використовувати PR-прийомів для відволікання уваги, а почати справжню роботу? Тим більше, що некорупціонери її будуть тільки підтримувати.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте