Країну накрила хвиля криміналу

27 февраля 2017 г., 22:30:00   951   0

ВР в черговий раз розглянула ухвалення змін до Закону Савченко. Це уже третя спроба парламентарів внести відповідні правки і хоч якось підправити скандальний законопроект. Проте, як і два роки тому, - далі тотальної критики вітчизняні політики ніяк не можуть просунутись. Ключове питання - чому?

Варто нагадати, що всі ті, хто сьогодні критикує Закон, в листопаді 2015-го року з блискавичною швидкістю його ухвалили. Народні обранці майже одностайно підтримали ініціативу на той час ще "бранки Кремля" Надії Савченко.

Законопроект став одразу ж одним з найбільш скандальних за останні роки. 

Більшість експертів заявили, що Закон Савченко - абсолютно неефективний, а його наслідки будуть катастрофічними. Застереження, як бачимо нині, виявились не пустими словами: тисячі небезпечних злочинців опинились на волі, багато хто скоїв повторний  злочин.

Хвиля криміналу просто накрила країну. Чому? А все тому, що шкурні інтереси та самопіар виявились важливішими для політиків, аніж спокій та безпека українців.

Послуговуючись благородною ідеєю, автори Закону Савченко, по суті, своїми ж руками відкрили двері колоній. Що саме пов`язує їх зі злочинним світом - невідомо. Але це як мінімум - питання для дослідження.

Читайте також: Главная опасность "закона Савченко"

Закон, як обіцялось, мав компенсувати затриманим нелюдські умови перебування в СІЗО. Тобто один такий день перебування у слідчому ізоляторі зараховується за два дні у колонії.

Проте, що маємо у результаті? Нелюдські умови в СІЗО як були, так і залишились незмінними. Адже в законі не передбачена можливість ці умови покращити. А от педофіли, вбивці та ґвалтівники завдяки Закону Савченко тепер спокійно розгулюють на волі.

Той факт, що закон  не скасовують є свідченням того, що ніхто насправді не зацікавлений в системному реформуванні Пенітенціарної системи.

Хоча трапляються доволі цікаві історії, як-от із європеїзацією Лук`янівського СІЗО. Уряд заявив, що в планах - продаж Головного київського слідчого ізолятора . В обмін на земельну ділянку в центрі Києва, де нині розташована установа, інвестор має побудувати за межами міста новий сучасний європейський комплекс попереднього ув`язнення.

Поки що, правда, невідомо, на яких умовах майбутній власник отримає землю та комплекс будівель Лук`янівки. Адже, як показує вітчизняна практика, дуже часто "європейські ініціативи", на жаль, перетворюються в хитромудрі корупційні схеми.

Варто зауважити, що загалом в Україні діє 144 ізолятори тимчасового утримання. Можна лише здогадуватись, хто і як буде всіх їх "покращувати", прикриваючись гаслами про гуманізацію.

Читайте також: Разгул криминала: как защитить свой дом и семью

Так що Закон Савченко, який нібито захищає людей, незаконно утримуваних  в СІЗО, може стати дуже зручною ширмою для різноманітних спекуляцій. Можливо, в цьому і є та фундаментальна відповідь, чому політична еліта України так свідомо гальмує його скасування.  

Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте