Екс-посадовець КОДА Любко хабара не брав: результати досудового розслідування

25 марта 2017 г., 12:58:00   1523   0

Екс-посадовець КОДА Любко хабара не брав: результати досудового розслідування

За результатами досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою у хабарництві високих чиновників Київської обласної державної адміністрації - колишнього заступника голови КОДА Ігоря Любка та начальника управління лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров’я КОДА Юрія Пуденка - факт причетності Любка до хабарництва не підтвердився.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України за запит «Ні корупції!».

За інформацією ГПУ, «вищевказані обставини перевірялися слідчим шляхом, про що містяться відповідні документи у матеріалах зазначеного досудового розслідування».

Водночас у ГПУ відмовились надавати подробиці досудового розслідування, оскільки вони відкриваються лише сторонам кримінального провадження.

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що слідство вивчає роль у цьому інциденті самого губернатора Максима Мельничука.

«Слідство вивчає роль в цьому злочині Голови ОДА Мельничука, який декілька днів назад терміново подав у відставку», - написав Луценко.

Водночас на запит «Ні корупції!» надати результатами перевірки участі екс-голови КОДА М.Мельничука у справі про хабарництво, у якій фігурував І.Любко, у ГПУ не відповіли нічого.

Як повідомлялось раніше, у Генеральній прокуратурі завершили досудове розслідування та спрямували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою в хабарництві високих чиновників Київської ОДА.

Тоді було встановлено, що «заступник голови облдержадміністрації будучи службовою особою яка займає відповідальне становище, використовуючи надані йому повноваження, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав та за пособництва начальника підпорядкованого управління зазначеного державного органу, який був обізнаний у протиправній діяльності свого керівника, та виконуючи його незаконну вказівку, отримав від підлеглої працівниці неправомірну вигоду в сумі 200 тис грн за безперешкодне її звільнення з займаної посади у зв’язку з переведенням на інше місце роботи».

«Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні 30.01.2017 направлено до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті», - зазначили в прокуратурі і додали, що обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв «Ні корупції!», 9 вересня ГПУ затримала під час одержання 200 тис. грн хабара заступника губернатора Київщини Ігоря Любка, а тодішній губернатор області Максим Мельничук втік і лише згодом знайшовся у Києво-Печерській Лаврі.

«За версією слідства, Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того, що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15 млн.грн. фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню, така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням», – написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук.

Водночас, як повідомляв «Ні корупції!», у понеділок, 12 вересня, Ігор Любко прийшов на роботу і зробив офіційну заяву про те, що інцидент із його затриманням на хабарництві «кидає тінь на виконавчу владу Київської обласної держадміністрації та всієї Київської області й потребує вивчення».

Тоді ж І. Любко подав клопотання про відсторонення його від виконання службових обов’язків на час розслідування правоохоронними та судовими органами.

Згодом Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід для підозрюваного в отриманні 200 тисяч гривень хабара заступника голови Київської обласної державної адміністрації Ігоря Любка у вигляді застави в розмірі 1 млн гривень.

Раніше Голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник висловлював побоювання, що справа затриманого заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка розсипеться, тому що поліція відмовилася залучити НАБУ до затримання.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте