У КМДА пояснили стрибок комунальних тарифів

17 июня 2017 г., 18:13:00   1403   0

У КМДА пояснили стрибок комунальних тарифів

Тарифи на утримання будинків і прибудинкових територій у Києві виросли практично в два рази у зв’язку з тим, що матеріальне становище жителів столиці дещо стабілізувалося, а проблему збитковості міських ЖЕКів необхідно вирішувати.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелєєв.

"Два роки (ЖЕКи. - Ред.) нас просили скорегувати. Ми відмовляли, тому що є межі платоспроможності людей. Зараз ситуація більш-менш стабілізувалася, і ми змушені йти на такий крок, тому що зобов’язані зберегти працездатність підприємств і їхніх працівників, яких уже і так не вистачає", - сказав він.

Пантелєєв уточнив, що до складу квартплати входить більше 20 послуг від прибирання до утримання ліфтів та внутрішньобудинкових систем, вивезення сміття, поточного ремонту.

Він додав, що на частку квартплати доводиться, за розрахунками міської влади, близько 5% від загальних витрат на житлово-комунальні послуги, тому підвищення таких витрат складе 4,7-5%.

За його словами, нові тарифи дозволять підняти якість надання таких послуг.

Вони вступлять у силу з 1 липня, і кияни почнуть отримувати платіжки з ними з серпня.

У свою чергу, начальник управління цінової політики департаменту економіки й інвестицій КМДА Василь Яструбинський наголосив, що в будинках, які обслуговуються ОСББ, тарифи взагалі досягають 5,7, 8 і навіть 10 грн, а не 5,8 грн, встановлених міською владою. Крім того, він нагадав, що середня зарплата в Києві з 2011 року (саме тоді востаннє підвищувалися комунальні тарифи в столиці. - Ред.) виросла з 3,44 тис. грн до 10-11 тис. грн, тариф на електроенергію - із 0,24 грн до 1,68 грн за кВтг, тарифи на опалення - в чотири рази.

Він уточнив, що з 8,237 тис. будинків тариф до 3 грн за кв. м буде у 63 будинків, де виявляються мінімальні послуги, від 3 до 4 грн - у 390 будинків, або 4,7%, від 4 до 5 грн - у 1 187 будинків, або 14%. На тарифи від 5 до 7 грн припадає 72% всіх будинків, що обслуговуються комунальними підприємствами. Ще 600 будинків матимуть тариф у 7-8 грн, а 95, переважно гуртожитки, - понад 8 гривень.

Середній тариф при сплаті до 20 числа буде 5,85 грн за кв. м, а при оплаті після 20 числа зросте на 10%.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте