Після усунення Порошенком Гройсмана головою уряду стане Турчинов, – ЗМІ

11 июля 2017 г., 20:33:00   1245   0

Після усунення Порошенком Гройсмана головою уряду стане Турчинов, – ЗМІ

Після усунення Петром Порошенком Володимира Гройсмана з посади прем’єр-міністра, очільником уряду стане секретар РНБО Олександр Турчинов, а його місце займе Андрій Парубій.

Постійні непорозуміння президента і прем’єра вже досягли невідворотної точки.

Останнім часом стосунки Володимира Гройсмана з Петром Порошенком зіпсувалися. Президент очікував побачити на посаді прем’єр-міністра повністю лояльну до себе людину, а натомість отримав самостійного політичного гравця.

“Порошенко з Яценюком вирішили зняти Гройсмана з посади прем’єр-міністра України. Інформаційні хвилі про конфлікт президента з прем’єр-міністром, особисті розмови між ними не допомагають, а Гройсман не хоче самостійно йти у відставку.

Саме тому сторони вирішили застосувати жорсткіші методи. Генеральний прокурор Юрій Луценко вже готує подання на притягнення до кримінальної відповідальності прем’єр-міністра Володимира Гройсмана”, – повідомило власне джерело ІНФОРМАТОРа в Адміністрації Президента.

Інформацію, за якими саме справами будуть відкриті кримінальні провадження, джерело не зазначило, аргументуючи це можливою хвилею завчасних політичних дискусій.

“Нині компромісним кандидатом на крісло прем’єра є секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов”, – повідомило джерело ІНФОРМАТОРа з найближчого оточення Президента.

Місце Турчинова в РНБО при такій перестановці отримає Андрій Парубій, який у 2014 році після Майдану вже працював секретарем Радбезу. Посаду голови Верховної Ради в такій конфігурації спочатку пропонували лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку, але той, не зважаючи на дружні стосунки з Турчиновим, відмовився.

“Спікером, ймовірно, стане Ірина Геращенко, яка тривалий час користається особливою довірою Президента.

Під таку схему голоси в парламенті збирають наступним чином: майже одностайно проголосувати за нові призначення можуть депутати Народного фронту і більша частина фракції Блоку Порошенка.

Голоси також нададуть депутатські групи “Воля народу” та “Відродження”, в обмін на певні преференції у бізнесі та кадрові призначення”, – резюмувало джерело.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов виступив за якнайшвидше введення візового режиму з Росією.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте