Супрун: Обращаюсь ко всем за помощью

12 июля 2017 г., 18:10:00   831   0

Супрун: Обращаюсь ко всем за помощью

И.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун не исключает, что реформа здравоохранения Украины будет выхолощена поправками, которые предлагают нардепы. Об этом она написалав своем Facebook.

Ми з командою МОЗ завжди говорили вам правду.

Сьогодні разом із представниками громадськості, пацієнтських організацій та лікарів вийшли, щоб розповісти правду про ситуацію, яка складається навколо медичної реформи.

Зараз законопроект 6327, який має запустити реформу фінансування медицини, знаходиться на розгляді в комітеті охорони здоров’я.

Для того, щоб подати законопроекти у Верховну Раду було зроблено дуже багато роботи. Ми обговорювали медичну реформу з українською громадськістю, лікарями та пацієнтами, представниками місцевої влади, експертами, міжнародними партнерами та всі їхні поради включили в концепцію реформи охорони здоров’я.

Законопроекти 6327, 6604 підтримали Уряд України, особисто Прем’єр-міністр Volodymyr Groysman, Президент Петро Порошенко, члени парламенту, країни великої сімки та ЄС, українські та світові експерти.

Після ухвалення в першому читанні законопректу 6327, депутати подали величезну кількість правок - 886. Була створена робоча група, яка майже два тижні працювала над пропозиціями і подала їх до профільного комітету.

За результатами робочої групи в законі змінились ключові речі: скасували визнання міжнародних настанов лікування та діагностики, вилучили співоплати, пропонують передати всі кошти на первинну медицину для розподілу чиновникам.

Це суттєво змінює суть реформ. Проте навіть у такому вигляді не знаємо чи комітет охорони здоров’я буде випускати законопроект до залу Верховної Ради для голосування депутатів.

Ми не можемо дозволити, щоб кілька членів комітету вирішували долю 42 мільйонів людей.

Тому звертаюся до всіх за допомогою.

Звертаюся до кожного з вас. Подумайте про медреформу. Знайдіть час і напишіть народному депутату наскільки важливою для вас є можливість отримувати якісну медичну допомогу.

Закликаю комітет! Передивіться правки до законопроекту та поверніть суть реформ до того вигляду, в якому вони були запропоновані Урядом з співавторством десятки тисяч пацієнтів, лікарів, та експертів.

Все громадянське суспільство закликає комітет охорони здоров’я зробити свою роботу. Дайте висновок до законопроекту до кінця дня. Щоб завтра народ України отримав шанс на першу в історії незалежності реформу охорони здоров’я.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте