Льовочкін вказав у декларації недостовірну інформацію. Чи буде реакція НАБУ?

10 августа 2017 г., 21:55:00   790   0

Льовочкін вказав у декларації недостовірну інформацію. Чи буде реакція НАБУ?

Народний депутат від “Опозиційного блоку”, голова Адміністрації Президента часів Віктора Януковича Сергій Льовочкін переховує від громадськості данні про своє майно.

Зокрема, Львочкін не зазначив у декларації за 2016 рік свою дружину – художника і модельєра Зінаїду Ліхачову. Серед родичів політика у документі фігурують лише два сини екс-голови адміністрації – Олексій та Володимир – і донька – Олена. Згідно з документом, члени родини Льовочкіна доходів за 2016 рік не мали.

Зінаїда Ліхачова

З дружиною Льовочкін офіційно розписаний багато років, до того ж вони проживають спільно, що і політик, і його дружина підтверджували публічно.

Як стало відомо ІНФОРМАТОРу з власних джерел, саме на дружину Зінаїду записане “ліве” майно, здобуте незаконним шляхом внаслідок діяльності “РосУкрЕнерго” та інших схем, яке Льовочкін не встиг легалізувати.

Народний депутат від фракції “Опоблоку” Сергій Льовочкін задекларував 7 915 364 грн доходів за 2016 рік.

Також Льовочкін задекларував 122 тис. грн зарплати, 2,6 млн грн – відсотків від внесків у банку “Кліринговий дім” (Київ), 170 тис. грн – забезпечення депутатської діяльності та кошти, позичені у матері Євгенії Льовочкіної, до речі, п’ять мільйонів гривень. Позичені у матері кошти народний депутат тримає готівкою. Також готівкою він задекларував 475 тис. грн, 22 тис. доларів і 16 тис. євро. На рахунках у “Кліринговому домі” він тримає 1,6 млн доларів і 833 грн, у державному Ощадбанку – 9 тис. доларів.

У власності народного депутата перебуває квартира в Києві площею 178 кв.м. Також у столиці він орендує офіс площею 682,6 кв. м.

Зазначено, що він має безоплатне право користування будинком та трьома земельними ділянками в Козині Обухівського району Київської області, які знаходяться у власності його сестри – Юлії Льовочкіної. Також у її власності знаходиться острів під Києвом.

Льовочкін живе в “Золотих воротах” – одному з найперших елітних селищ під Києвом в Кончі-Заспі. Прямо навпроти будинку Льовочкіна знаходиться малий острів, до якого з ділянки Льовочкіна був перекинутий міст. Малий острів, у свою чергу, межує з великим півостровом. Таким чином, в приватну власність під забудову були передані один малий острів і один півострів. І це при тому, що Водний кодекс України містить пряму заборону на передачу островів під забудову.

Як і в попередній декларації олігарх також вказав право користування житловим будинком і земельною ділянкою майже в 1 гектар у Франції і апартаментами в Греції.

Також Льовочкін має незадекларовану віллу на Лазуровому узбережжі Франції. Льовочкіну належать одразу п’ять земельних ділянок, об’єднаних однією територією та поштовою адресою, а нерухомість Льовочкіна оформлена на данську компанію Glorietta Investments I APS. Вартість нерухомості – 40 мільйонів євро. Власник Glorietta Investments I APS – фірма Boutifour SA з реєстрацією у Люксембурзі. Номінальні власники обох – п’ятеро кіпріоток.

Вілла Льовочкіна у Франції

У власності депутата – автомобіль Mercedes-Benz S600 (2010 року випуску) і два мотоцикли – Boom Low Rider (2008 року) і Harley Devidson (2011 року). Разом із тим, у 2016 році Льовочкін придбав Mercedes-Benz GLS 350d 4Matic 2016 року випуску за 2,6 млн грн.

Крім того, Льовочкін задекларував колекцію живопису і скульптур із 47 предметів і колекцію ікон із 17 предметів, 4 наручні годинники (Vacheron Constantin, Breguet, IWC Schaffhausen, FP Journe), мисливську рушницю Merkel калібру 12 мм, пістолети Jericho і Sig-Sauer калібру 9 мм, 2 кардіотренажери Technogym і 2 силові тренажери LifeFitness.

Також народний депутат задекларував контроль над 7 офшорними компаніями – Oskaro Investments і Valika Limited (обидві – Кіпр), Novembe Ventures, Highbond Global, Cosette Ventures, Megaforte (всі – Сейшельські острови) та Ovitilio Limited (Британські Віргінські острови), а також 20 тис. акцій компанії Karo Investment номіналом по 130 480 грн кожна і 100 акцій “Укртелекому” номіналом по 0,25 грн кожна.

Льовочкін задекларував право власності на низку торгових марок, зокрема “Нова Україна” і “Фонд Сергія Льовочкіна”.

Нагадаємо, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук скерував до НАБУ, САП і ГПУ заяву про незаконне збагачення депутата Сергія Льовочкіна. Але, як розповів в коментарі журналісту ІНФОРМАТОРа народний депутат, відповіді від структур досі немає.

“Я звертався стосовно незаконного збагачення Сергія Льовочкіна до НАБУ. Я був на допиті, спілкувався з детективом НАБУ і повідомив йому всі відомі мені факти стосовно незаконного збагачення народного депутата Сергія Льовочкіна.

Відповіді щодо результатів розслідування у цій справі я не маю. Наскільки я інформований, оскільки детективи НАБУ зверталися до моїх помічників з приводу деяких документів у цій справі, слідство триває і, я думаю, те, що депутат Сергій Льовочкін не вказав у свої декларації дружину, теж буде досліджене детективами НАБУ і будуть зроблені відповідні висновки. Я очікую, що восени ми тримаємо результати цього розслідування”, – заявив Ігор Мосійчук.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала досудове розслідування щодо інформації про збагачення народного депутата від “Опозиційного блоку” Сергія Льовочкіна.

Інформатор 

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте