“Трудовая” династия Билецких

25 августа 2017 г., 20:34:00   927   0

“Трудовая” династия Билецких

Семейство Билецких — просто легенда среди прокурорско-налогово-таможенных органов Украины. Бердичевский “спрут”, выведенный на просторы Киева жуликоватым экс-генпрокурором Святославом Пискуном живет и сейчас.

И не только живет, но и разрастается, отправляя многочисленных членов своего семейства на тучные нивы отечественной фискальной системы. Начнем с молодежи. Знакомьтесь, Олег Игоревич Билецкий.

Білецький Олег Ігорович - в.о. начальника ДПІ у Деснянському районі ГУ ДФС Києва, перший заступник начальника ДПІ Деснянського району ГУ ДФС столиці. Людина, що піднімалася кар’єрними сходами, змінюючи посади чи не щороку.

У 2003-му, одразу по закінченні Академії державної податкової служби України, був оперуповноваженим відділення з організації викриття злочинів у базових галузях економіки оперативного відділу ГВПМ ДПІ Шевченківського району. Згодом, у цій же структурі, забезпечував оперативне адміністрування податку на додану вартість та протидіяв незаконному відшкодуванню ПДВ. Згодом був переведений до іншого ВПМ ДПІ, в Оболонському районі Києва, де представляв сектор боротьби з ухиленням від сплати податків. А за два роки, у податковій інспекції вже іншого, Подільського району столиці, посів першу керівну посаду начальника відділу.

Незадовго до річниці президентства Януковича, пана Білецького призначили заступником начальника ГВПМ ДПІ у Дарницькому районі Києва. Й відтоді йому як маслом помазано перебувати виключно на визначних посадах фіскальної сфери. Від старшого уповноваженого з особливо важливих справ до головного державного ревізора-інспектора відділу спецперевірок Головного управління Міндоходів Києва й, практично, виконуючого обов’язки керівника ДПІ у Деснянському районі.

Поміж тим було всяке.

У 2010-му Олег Білецький пройшов до Ірпінської міськради від Партії регіонів, і навіть був помічником скандально відомого екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, у службовому кабінеті якого знайшли 30 тис. доларів, і який, в разі загрози опинитись за гратами, ввів серед фіскалів моду терміново опинятися на лікарняному ліжку.

Припущень, хто саме допоміг Білецькому так швидко відбутися у професії, по суті, не так-то й багато.

Справа у тім, що батько нашого героя – Ігор Альфредович Білецький, довгий час працював саме в органах податкової міліції. І на час застосування положення Закону України «Про очищення влади» займав посаду заступника начальника Головного управління кадрів та начальника управління внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури ГПУ.

Враховуючи усе вищенаведене, декларація Олега Ігоровича за 2016 рік, могла стати красномовною. Ось перелік майна та коштів родини оприлюдненого першим заступником начальника ДПІ Деснянського району.

1. Житловий будинок в Ірпіні, Київської області, площею 164.10 м2, У власності 100%.

2. Земельна ділянка у цьому ж населеному пункті площею 523 м2, на якій власне і розташовано дім. У власності 100%.

3. Земельна ділянка придбана у місті Ірпінь площею 77 м2, У власності 100%.

Зауважимо, дата набуття права по усім трьом об’єктам нерухомості припадає на 5 червня 2012 року. Тобто час, коли згідно біографічних даних пан Білецький перебував на посаді секретаря Ірпінської міської ради.

Також зазначено столичну квартиру по вулиці Воровського, площею 116.10 м2, Вона була придбана значно пізніше, у жовтні 2016-го року. Зазначається, що 100% власницею оселі є Світлана Юріївна Білецька – найімовірніше дружина батька. До речі, згідно інформації розміщеної на сайтах продажу нерухомості, зараз квартира у подібному дореволюційному будинку коштує понад 100 тис. дол.

З авто Олег Білецький задекларував «Toyota Land Cruiser» 2006 року випуску, і за неписаною традицією податківців зазначив, що власницею машини є його мати — Неля Леонідівна Білецька.

Кошти внесені до е-декларації за 2016 рік, як отримані ним за основним місцем роботи, склали 121404 грн.

 Цікаво інше. У попередній декларації за 2015 рік Олег Білецький вказував дружину, Роксолану Сергіївну Білецьку та дітей. Але у декларації за 2016-й ви їх не знайдете. Інформації про розірвання шлюбу ми також не знайшли. А отже, існує доля ймовірності, що пан Олег навмисно приховує дані про найближчу рідню та їхнє майно.

 

До речі, дружина першого заступника начальника ДПІ Деснянському районі ГУ ДФС столиці, Роксолана Білецька, раніше теж працювала у ДФС. З даних Реєстру прав власності на нерухоме майно, ми дізнались, що пані Роксолана володіє нерухомістю у Дніпрі, Нікополі, та Кривому Розі. А також має у власності автомобіль BMW X3, 2007 року випуску.

Ціна такого авто - понад 15 тисяч доларів. І чи можна заробити такі кошти працюючи нині фітнес-інструктором у ірпінському спортивному клубі – питання з питань.

І все ж таки, найбільш помітною постаттю в житті чиновника Білецького лишається його батько — Ігор Альфредович. Який, нагадаємо, довгий час займав не останні керівні посади, працюючі в органах податкової міліції.

Історія про участь батька нашого героя у політичному житті – здебільшого оповита таїною. Достеменно відомо лише, що він був помічником народного депутата за списками Партії Регіонів, екс-генерального прокурора України Святослава Піскуна.

Після Революції гідності, у 2015-му, електроні ЗМІ публікували й інші викривальні матеріали де згадувалося прізвище Ігоря Білецького.

З відповіді на наш запит щодо нерухомості та майна, яке може належати батьку податківця, масштабних статків ми не виявили. Хіба що земельна ділянка №26 в селі Дмитрівка (де найімовірніше знаходиться будинок Ігоря Білецького) та скандальна квартира у Львові. Нагадаємо, свого часу Львівська мерія, надала одному з електронних видань інформацію про 40 квартир з житлового фонду міста, 23-ри з яких були службовими, і мали відійти працівникам прокуратури Львівської області. Але у додатках до відповіді фігурували прізвища колишніх прокурорів, що потрапили під дію Закону України «Про очищення влади». Одним з них виявився Ігор Білецький.Найімовірніше, аби не лишатись фігурантами скандалу, квартиру було продано. Їздить Ігор Альфредовична VOLKSWAGEN PASSAT 2016 року випуску.

Натомість мати податківця Неля Леонідівна Білецька, згідно даних Реєстру прав власності, має значно більше, аніж впливовий батько нашого героя. Як нам стало відомо їй належить:

BMW 525, 2001 року випуску.

TOYOTA LAND CRUISER, 2006 року

квартира у Києві, придбана у червні 2011-го

земельна ділянка в Ірпіні (смт. Ворзель) придбана у серпні 2016 року

 Проте, ані у реєстрах Мінюсту, ані у переліку даних аналітичної системи YouControl, підприємця на ім’я Неля Леонідівна Білецька – немає. Тож виникає запитання: «Звідки майно?»

І дещо про засновників цього клану.
Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
18 мая 2024 г.
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте