Війна за "Континіум": дружина покійного Єремеєва – про конфлікт з Івахівим та Лагуром

16 сентября 2017 г., 12:31:00   1692   0

Війна за "Континіум

Тетяна Єремеєва – дружина покійного нардепа і бізнесмена Ігоря Єремеєва (загинув через нещасний випадок у 2015 році; був одним з бенефіціарів групи «Континіум», яка контролює в т.ч. мережу WOG та «Банк інвестицій і заощаджень») – в інтерв’югазеті «Дзеркало тижня. Україна» заявила, що співвласники групи «Континіум» - бізнесмен Сергій Лагур і нардеп Степан Івахів – не допускають спадкоємців І. Єремеєва ні до управління бізнесом, ні до прибутку, який він генерує.

Нижче – пряма мова Т. Єремеєвої:

«Відповідно до норм чинного законодавства України, законними спадкоємцями стали ми з дітьми й мама мого покійного чоловіка. Зі свого боку ми виконали всі необхідні дії, спрямовані на прийняття спадщини. Але нам вдалося оформити права лише на деякі об`єкти майна, що належали моєму чоловікові на момент його смерті. Разом з тим ми не можемо говорити про одержання доступу до володіння й управління корпоративними правами, тобто до управління бізнесом.

У реєстрах можна побачити інформацію про те, що наші з Ігорем діти — Роман і Софія — є кінцевими бенефіціарними власниками ряду компаній, що входять до групи "Континіум". Разом з тим, ні я, ні наші з Ігорем діти не маємо можливості якимось чином впливати на діяльність цих компаній і, вже тим більше, не одержуємо від діяльності групи "Континіум" ніякого доходу.

Усе управління зосереджене в руках колишніх бізнес-партнерів чоловіка. На жаль, після смерті Ігоря ми побачили справжнє обличчя його так званих бізнес-партнерів. Від самого початку ми зіштовхнулися з, м`яко кажучи, не зовсім порядними діями з їхнього боку.

Спочатку з їхнього боку були запевняння про допомогу, підтримку. Йшлося про те, що Роману (наш з Ігорем син) буде надана можливість безпосередньо увійти в структуру органів управління бізнесом. Але, як стало зрозуміло пізніше, усе це робилося лише з метою затягнути ситуацію, щоб не дати нам — законним спадкоємцям повноправно вступити у свої права та водночас створити підстави для заволодіння частиною бізнесу Ігоря.

У лютому 2016 р., тобто через півроку після смерті мого чоловіка, від колишніх бізнес-партнерів я дізналася, що Ігор нібито ще в 2014 р. створив якийсь траст у юрисдикції Британських Віргінських Островів, у який вніс корпоративні права й права власності на акції всіх компаній, зареєстрованих за кордоном. Бенефіціарами цього трасту нібито є наші з Ігорем діти.

Мені дали ознайомитися з простою копією цього "документа", що викликає величезну кількість запитань і обґрунтованих підозр у його справжності. Цим питанням зараз займаються мої юристи й правоохоронні органи.

Як виявилося, за цим "документом", новим трастовим керуючим після смерті мого чоловіка автоматично став один із його бізнес-партнерів — Лагур, а другий бізнес-партнер — Івахів став "контролером" цього трасту, тобто особою, яка має стежити за належним виконанням своїх обов`язків трастовим керуючим.

Наскільки я розумію, саме тому дані моїх дітей з`явилися в реєстрах як дані бенефіціарних власників компаній. Тільки от ніякої участі в управлінні компаніями мої діти не беруть (за умовами трасту це виключено), ніяких доходів від діяльності цього уявного трасту вони не одержували й не одержують. Більш того, умови трасту такі, що трастовий керуючий на свій розсуд вирішує, платити чи не платити щось бенефіціарам (що ще раз ставить під сумнів той факт, що мій покійний чоловік подібним чином розпорядився своїми активами на шкоду інтересам своїх дітей).

Мої юристи розпочали досить велику кількість судових процесів. Я не хотіла б зараз розкривати всі нюанси й тонкощі, нехай із цим працюють професіонали. Окрім цього, слідчим відділом Шевченківського управління поліції в м. Києві за моєю заявою ведеться досудове слідство у кримінальному провадженні №12017100100002184, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 лютого 2017 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Так, при розслідуванні цього кримінального виробництва слідчими органами перевіряються факти, що свідчать про заволодіння майном мого покійного чоловіка, а саме — рухомим/нерухомим майном, а також корпоративними правами в компаніях, бенефіціаром яких при житті був Ігор. Під час слідства було виявлено багато інших фактів: і підробка документів нотаріусами, які співпрацюють із колишніми бізнес-партнерами мого чоловіка, і наявність нового майна, йому належного, яким незаконно заволоділи певні особи, і багато чого іншого».

P.S.

Влітку 2015 року вже після смерті І. Єремеєва в інтерв’ю для «Української правди» Петро Димінський (один з бенефіціарів групи «Континіум»), коментуючи чутки, що з 25-відсоткою часткою І.Єремеєва в групі починаються якісь транзакції з боку партнерів, щоб не віддавати цю частку родині загиблого, зауважив таке:

«У нас є акціонерна угода, згідно з якою першочерговим власником, крім нас, ніхто не може стати. Тому це чутки. Розповсюджуються вони, зрозуміло, для чого. Щоб вбити клин як всередині компанії, як всередині бізнесу наших партнерів, так і в політичному середовищі.

<…> До речі, я не знаю, чи залишив Ігор Миронович заповіт. Якщо навіть і є, то в спадщину ці 25% можуть відійти через півроку. Але те, що стосується моральних зобов`язань перед близькими і рідними, то ми зробили все для того, щоб вони не відчували принаймні в фінансових питаннях ніякого дискомфорту через цю трагедію».

У цьому ж контексті Степан Івахів тоді додав: «Для спадкоємців [Ігоря Єремеєва] абсолютно ніяких ризиків немає. Коментувати чутки не хочеться».

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте