Про що цвинтар розкаже. ФОТОРЕПОРТАЖ

16 сентября 2017 г., 17:33:00   1143   0

Моторошно й гарно: єврейський цвинтар у Чернівцях. ФОТО


Щоб їм усім усміхалися квіти: коли на могилах – недіткнений сніг




Вирубка сильно підкосила не тільки містичну велич простору, а й багато могил – не від туги, що більшість із них втратили в деревах єдиних своїх "відвідувачів", а буквально – від падіння важких тупих частин. Їхні більші-менші тріски й далі тут. До багатьох поховань неможливо підступитися, та й нікому не потрібно, вже кілька десятиліть вони не бачили хоча б свічки, непотривожені з абсолютним запасом. До прикладу, в Польщі якось вдається кожній могилі, незалежно від ступеню занедбаності, на свята не залишитися без запаленої свічки в червоній лампадці, влаштовуючи собі білі з червоним ночі.









Мабуть, нам потрібні флешмоби не лише з прибирання берегів водяних річок, а й річок часових, тобто кладовищ, де на збереженні – безбережне, незалежно від того, хто там якою мовою мовчить.









Охочих до волонтерства на все не вистачає, але, наприклад, охочі до церкви не завжди там поміщаються, слухають на площі з колонок. То церкви могли б організовувати раз на рік виїзні цвинтарні служби Божі, суботні такі, очисні. Праця на благо – найкраща молитва. Це, Боже борони, не вказівка, це лише підказка найбільш шанованій інституції.









Інакше можна, навпаки, всього лиш чесно, ніби помилково, написати великими іржавими літерами над цвинтарними воротами "Нас пре великий жаль".


Источник: Все новости от

Читайте еще

Последние новости
Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте