Огляд блогосфери від UAINFO. 20 вересня 2017

20 сентября 2017 г., 21:00:00   1218   0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 вересня


Порошенко в ООН розповів про те, якою має бути миротворча місія на Донбасі. ВІДЕО, ФОТО


 Порошенко виступав і на 72 сесії Генасамблеї ООН


Шлях до ефективного врегулювання конфлікту – це безумовне виведення всіх іноземних військовослужбовців, найманців, їх зброї та обладнання з України. Крім того, має бути забезпечений надійний міжнародний контроль над тимчасово неконтрольованою частиною українсько-російського кордону. Неможливо принести мир на Донбас, не зупинивши проникнення російських військових, найманців, зброї та спорядження на Донбас. Мантра Росії, що "нас там немає", не має нічого спільного з реальністю. Існують беззаперечні докази, що Росія створює, очолює, контролює та спонсорує терористичну діяльність на Донбасі. Трирічна агресія Росії в Україні забрала понад 10 тисяч людських життів. Близько 25 тисяч було поранено і близько 1,8 мільйонів стали внутрішньо переміщеними особами.


Геращенко: Трамп чітко висловився на захист суверенітету України. ФОТО


Ми не готові до небезпеки довкола


Коли п’ємо каву в центрі столиці, засмагаємо десь на пляжі в Одесі чи просто йдемо вулицею свого рідного міста – навряд багато з нас готові до надзвичайної ситуації, що, на жаль, зараз може статися з великою вірогідністю будь-де. Бо коли десь у країні говорить артилерія, думати, що на мирній території не може пролунати вибух чи постріл може й хотілося б, але це аж занадто наївно. Прикладів просуванні війни вглиб країни в нас уже достатньо. Зараз у жодному разі  не йдеться про атмосферу страху, а про варіанти унеможливлення цього страху перед ворогом без шкоди для безпеки життя власного й тих, хто довкола. Процес розуміння нашою країною як владою, так і населенням) того, що на мирне та спокійне життя вже давно скоїли замах і що просто заплющити на це очі не є спасінням, аж занадто затягнувся.


Пішов із життя голова видавництва "Смолоскип" Осип Зінкевич


Порошенко переконував європейських партнерів у слушності освітньої реформи


Під час усіх зустрічей президент виступив справжнім лобістом нещодавно прийнятого у Верховній Раді закону про освіту, роз'яснив нюанси нашої освітньої реформи. Президент Порошенко чітко заявив, що українське законодавство гарантує всім нацменшинам право на вивчення рідної мови, при цьому захищає українську й вимагає від громадян знати її та шанувати. В Украіні мови найменших захищені набагато сильніше, аніж у багатьох країнах-сусідах, де, попри велику українську діаспору, немає ані українських класів, ані українських шкіл. У нас є і школи, і класи для навчання дітей різних національностей. Прикметно, що всі європейські партнери, із ким були зустрічі, цілком сприйняли українську позицію, із повагою та розумінням поставилися до закону, що відповідає і європейській традиції, і практиці в їхніх країнах. 


Сльозогінний газ, зламані пальці та постраждалі правоохоронці: чергові зіткнення в Одесі. ФОТО


Коли немає слів


Наприклад, у давніх греків не було слів на позначення "вікна" (зазначає Михайло Гаспаров) і "гріха" (зазначає Олександр Немировський). Із першим усе просто. Як відомо, стародавні елліни з архітектури мали лише глиняні будинки та кам’яні храми. Житла зводили з необпаленої цегли, і до вулиці вони стояли заднім фасадом, двері у дворі. Вікон не передбачалося, і тільки під дахом були вузькі кватирки для освітлення кімнат. Тож немає вікна – немає і слова. Із "гріхом" теж більш-менш зрозуміло. Поняття немає – то й гріха немає. Можна грішити – і совість не мучитиме. Що не заборонене, те дозволене. ... Інколи слів бракує, часом їх немає, а подеколи мовчання – найкращий варіант. Але лячно жити, коли не можеш розповісти про свій страх. "Страшні слова, коли вони мовчать..."  


Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте