Українських прикордонників у Росії арештували на 2 місяці

09 октября 2017 г., 20:22:00   1377   0

Українських прикордонників у Росії арештували на 2 місяці

Двоє співробітників Державної прикордонної служби України, яких Росія затримала на кордоні з Сумщиною, 3 жовтня, взяті під варту у Росії терміном на 2 місяці.

9 жовтня відбулась прикордонно-представницька зустріч з російською стороною з приводу звільнення прикордонників, яка завершилась безрезультатно, – повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook, – інформує Громадське ТБ.

«Російський прикордонник, який прийшов на зустріч, заявив, що він не уповноважений відповідати на запитання та тільки вручив російську версію протоколу про зустріч. Документ формально-сухий та не містить жодних відповідей на питання, які цікавлять українську сторону», — повідомив Слободян.

Він додав, що за оперативною інформацією, стосовно українських прикордонників вже відбувся суд.

 

«Розгляд відбувався за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону та непокори працівникам правоохоронного органу. Рішення суду – утримання 2 місяці під вартою», — написав він.

Слободян висловив думку, що українські військовослужбовці були захоплені силою. «Швидше за все, що на офіцерів чиниться психологічний тиск і не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні», — йдеться у повідомленні.

«Українські прикордонники письмово висловили своє заперечення в зв’язку з порушенням російською прикордонної службою протокольних домовленостей та відверто цинічною позицією», — повідомив він.

Також, під час огляду лінії кордону, де затримали прикордонників, були виявлені сліди розташування двох груп, які, ймовірно, захоплювали офіцерів.

Раніше повідомлялося, що Росія погодилася обговорити звільнення затриманих українських прикордонників.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте