Затримання українського журналіста у Білорусі: радника посольства оголошено персоною нон ґрата

20 ноября 2017 г., 20:47:00   1491   0

Затримання українського журналіста у Білорусі: радника посольства оголошено персоною нон ґрата

За даними білоруського КДБ, співробітник посольства насправді нібито є розвідником Міноборони України.

Білорусь оголосила радника посольства України у Мінську Ігоря Скворцова персоною нон ґрата після

"Докази шпигунської діяльності": у КДБ Білорусі розповіли, чому затримали українського журналіста Шаройказатримання українського журналіста Павла Шаройка.

Про це повідомили у прес-службі КДБ Білорусі.

"За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Ігор Скворцов оголошений персоною "нон ґрата", - йдеться у повідомленні.

Як запевнили у відомстві, журналіст зізнався, що Скворцов, який є "співробітником головного управління розвідки Міністерства оборони України, здійснював координацію його розвідувальної діяльності під прикриттям посади радника посольства України в Білорусі".

Нагадаємо, у Білорусі затримали кореспондента "Українське радіо - ua:суспільне" Павла Шаройка. За словами дружини затриманого, це сталося ще 25 жовтня, а перед затриманням були проведені обшуки. Глава комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар назвала події в Білорусі "типовим російським стилем", котрий "зайвий раз доказує, що на території Білорусі працюють спецслужби і Російської Федерації, і їхні спецслужби мають прямі контакти з РФ".

Близько двох тижнів Павло Шаройко не виходив на зв’язок, всі спроби редакції додзвонитися до нього і його родичів не давали результату, залишалися без відповіді повідомлення редакції.

Источник: Все новости от

Читайте еще

Популярные новости

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

влажность:

давление:

ветер:

Наши опросы
Как вы попали на наш сайт?







Показать результаты опроса
Показать все опросы на сайте